Leskasten

Imkers en imkerverenigingen worden met regelmaat gevraagd voorlichting te geven over bijen. Niet alleen op scholen, maar ook op markten en bij Natuur- en Milieucentra. Zelf maken kan, maar aanschaffen als vereniging is ook mogelijk.

Voorbeelden van materiaal om het verhaal te ondersteunen en gratis cursusmateriaal over verbetering van de leefomgeving voor bijen vind je hieronder.

Leskist bijen van Stichting BEI

Stichting BEI heeft speciaal voor het basisonderwijs leskisten over bijen gemaakt die je gratis kunt lenen. Het zijn heel interessante kisten geworden en geeft door middel van materialen en een handleiding duidelijk weer wat bijen voor de natuur en ook voor ons betekenen.
De stichting BEI heeft als doel de kennis over bestuivende insecten in het algemeen en van de (honing)bijen in het bijzonder bij kinderen en volwassenen, te bevorderen en te vergroten. Meer informatie vind je hier.

Leskist Stichting BEI

De Digitale NMEGids

NMEGids biedt allerlei uitleenmateriaal aan op het gebied van natuur- en milieu educatie voor basis- en voortgezet onderwijs. Voor NME-centra of andere geïnteresseerde organisaties geeft de website van NMEGids meer informatie over de gebruikersmogelijkheden. Meer informatie vind je hier.

Digitale NMEGids

ID-kast

Albert Koopman fotografeerde een bijenvolk op de honingraten en vulde met de foto’s zijn ID-kast: de instructie- en demonstratiekast. Foto’s in broed- en honingkamerraampjes geven een complete impressie van het bijenvolk in allerlei stadia in het jaar. Allerlei situaties kunnen zo worden nagebootst t.b.v. cursus of demonstraties.

Informatie over de collectie ramen is te vinden op de website van de NBV afdeling Oosterhesselen.

ID-kast