Succesvolle IMYB-selectiedag voor afdeling De Blieë Bie

11-05-2013 Succesvolle IMYB-selectiedag voor afdeling De Blieë Bie

Jeugdleden De Blieë Bie uit Elspeet winnaar selectiewedstrijd IMYB

Van 20 t/m 23 juni wordt in Münster (Duitsland) voor de vierde keer de International Meeting of Youg Beekeepers (IMYB) georganiseerd. Om te bepalen welke 12 tot 16 jarige imkers Nederland mogen gaan vertegenwoordigen is op zaterdag 11 mei in Wageningen een selectiedag gehouden. Deelnemers moesten hun kennis en kunde laten zien op onderdelen als drachtplanten, imkergereedschappen, anatomie, algemene theorie en honingsoorten en –kwaliteit.
Daarnaast was er een praktijkgedeelte, waarbij het NOS Jeugdjournaal een item opnam. Bekijk het item >>

De onderdelen van de selectiedag waren dit jaar Praktijk (beoordeling op theoretische kennis en praktische vaardigheden), Theorie (Elektronenmicroscopie en Algemeen), Honingsoorten en –kwaliteit, Drachtplanten herkennen, Drachtplantenzaden herkennen en Imkergereedschappen sorteren. De grootste verschillen in scores vielen dit jaar op het onderdeel Honingsoorten en Honingkwaliteit, waar de scores uiteenliepen van 4 tot 14 punten (van de maximaal 20 te behalen).

Uiteindelijk bleken de leden van de jeugdimkergroep van Wouter van Bronswijk van NBV-afdeling ‘De Blieë Bie’ uit Elspeet de grote overwinnaars, door de gehele top-3 voor hun rekening te nemen.  Jaap de Ruiter (14), Jelle van de Brink (15) en Hèrald van Ark (14) zullen Nederland in Münster vertegenwoordigen.
De overige deelnemers op volgorde vanaf de 4e plek: Sietse Bakker (15), Bob Broeze (11), Margreeth van Ramshorst (14), Maarten Vorstman (12), Vera van der Westerlaken (8), Pieter Knops (13), Jelle van der Kolk (13), Berthil Woudenberg (14) en Henk-Jan Davelaar (14).

 

« terug naar het overzicht