Meer dan geslaagd Open Imkerij weekend

14-07-2013 Meer dan geslaagd Open Imkerij weekend

In het weekend van 13 en 14 juli vond de vierde Landelijke Open Imkerijdag plaats. Ongeveer 250 imkers of imkerverenigingen in het land hielden open huis. Naar schatting bezochten in totaal ca. 23.000 mensen de verschillende locaties. Een willekeurige samenvatting van de reacties van deelnemers.

Groningen
Bijenstal van de afd. Groningen in het Stadspark te Groningen. Zaterdag van 10.00 tot 16.00. Het was zo druk dat precies tellen onmogelijk was. Er waren zeker 100 bezoekers waaronder veel kinderen. Zeer geslaagd / heel gezellig/ veel belangstelling, ook om imker te worden/ ook bezoek van de plaatselijke pers/ goed weer.

Waspik (NB)
Het is super druk geweest. Zeker tussen de 100 en 120 bezoekers en allen super geïnteresseerd. Om 10:00 u stond er al een journalist en fotograaf van het Brabands Dagblad op de stoep. Meer dan geslaagd, super weer.

Linde
Wij hebben een zeer geslaagde dag gehad, met meer dan 100 bezoekers. Enthousiaste mensen die genoten hebben van de uitleg van de imkers.
Voor herhaling vatbaar.

Geffen
Vrijdag eind van de middag op omroep Brabant geweest; Zaterdag; prachtig weer, continue aanloop, ongeveer 250 bezoekers. Goed geslingerd, prima verkoop, leuke belangstelling, aantal nieuwe cursisten. 

Burgh-Haamstede
hadden ruim 20 bezoekers. Deze waren van alle leeftijden, oudere en gezinnen met kinderen, die allemaal zeer enthousiast weer vertrokken.

Kasteeltuin Oud-Valkenburg (L.)
25 à 30 bezoekers.Mooi weer; enthousiasme bij de observatiekast; aantal gezinnen met kinderen, die ook oma niet vergaten: voor haar werd er een kleurplaat over bijen meegenomen, die ze wel zelf moest inkleuren! Wij waren voldaan aan 't eind van de dag.

Den Helder
We hebben de open imkerij dagen gehouden op het Bijenpark de Schooten. De belangstelling was niet echt groot maar het was bijzonder gezellig. Ongeveer 20 mensen hebben de stal bezocht wat dan ook echt geïnteresseerden waren.
Daarnaast kwam het gehele bestuur en veel imkers van de vereniging bijstand verlenen. Wat het bijna tot een reünie maakte.
Vorig jaar een 80 mensen nu veel minder.
Volgend jaar meer publiciteit.

Ruinen
25 enthousiaste bezoekers gehad, met uitspraken als:
-dit moesten meer mensen kunnen meemaken/zien
-dat had nu nooit gedacht
-wat een wonder!
-gelooft u in god? Dit kunnen toch geen dieren zijn, dit moet door de Heer zijn bedacht!
Geweldig geslaagde middag!

Ossenisse
Een fantastische dag gehad. Zeker 100 mensen hebben ons teeltstation bezocht en we hebben ze vol enthousiasme ontvangen. Er waren imkers die meer over de teelt wilden weten, maar ook mensen die nog nooit een bij van dichtbij hadden bekeken, dus de informatie die we konden verstrekken was heel divers. Er waren ook veel kinderen bij, dus goed voor de toekomst. Ik weet zeker dat iedereen wat heeft bijgeleerd, plezier heeft gehad en met een goed gevoel is weggegaan.

Schipluiden
Vandaag waren er 130 bezoekers. Van klein tot groot, van jong tot ouder. Het was mooi zonnig weer, er is veel honingijs gegeten. Veel vragen naar de bijensterfte en hoe je aan de verschillende honingen komt.
Om 8.45 uur belde Radio West, vragen rechtstreeks in de uitzending. Om 10.15 kwamen de eerste bezoekers en de laatste ging ca.17.00 uur weg. de plaatselijke journaliste kwam foto's maken en indrukken opdoen voor een verhaal.
Morgen zijn we ook open en de verwachtingen zijn positief gestemd. Bzoek van een journalist en fotograaf van de AD/Haagsche Courant heeft zich al gemeld.

Rijswijk (Gld)
Voor het eerst openimkerijddag. 9 bezoekers waarvan 4 na vijf uur.
Geïnteresseerde bezoekers. Zonnig weer. Veel werk voor relatief weinig belangstelling. Doen dit niet snel weer.

Heemskerk
Bijenstal-de-imme meer dan 100 mensen, enthousiast publiek, goed weer, 5 uur aan een stuk uitleg gegeven over bijen en alle andere facetten van het bijeenhouden.

Noordwijkerhout
Het was gezellig druk. Veel pasanten maar ook veel bezoekers die speciaal voor de open imkerdag gekomen waren. Afgelopen week hebben we reclame gemaakt via twitter en facebook maar we hadden vorige week ook al aankondigingsposters opgehangen.
Mijn bijen staan op een zuidhollandslandschap landgoed en samen met de boswachter hadden we een leuke informatieve kraam ingericht met oa bijenhuisjes knutselen, honing proeven en een kijkkastje.

Aldtsjerk
Circa 15 personen hartstikke leuke reacties demokast zonnewassmelter uitleg kon.teelt slingeren .honing goede verkoop.

Kampen
Geschat aantal op alle drie de locaties ongeveer 40 tot 50 mensen. Alles door elkaar, oud jong, volwassenen en gezinnen. Veel waardering voor het publiciteitsmateriaal door de bezoekers. Waarschijnlijk levert deze dag ons een aantal nieuwe imkers op, misschien zelfs een paar vrouwelijke. We werden wel geholpen door het goede weer. Door de goede dracht op de lindes en de bramen waren de bijen goed te behandelen zonder rook, Veel bezoekers durfden gehuld in een imker pak met ons in de bijen te kijken en in veel gevallen konden we de koningin zien. Kortom we vonden het een uitstekend geslaagde dag waarop we met elkaar zeer tevreden terug kunnen kijken.

 

Lees meer over de Open Imkerijdag

 

 

 

 

 

 

« terug naar het overzicht