Ledenraadsvergadering: transitie naar een toekomstbestendige vereniging

11-11-2021 Ledenraadsvergadering: transitie naar een toekomstbestendige vereniging

Op zaterdag 6 november jongstleden vond de 2e Ledenraadsvergadering van dit jaar plaats in de ReeHorst te Ede. Om er voor te zorgen dat de bijeenkomst (Corona-)veilig kon verlopen, was een ruime (theater)zaal beschikbaar gesteld voor de aanwezigen, meer dan 30 ledenraadsleden en het bestuur.

Naast het vertrek van de voorzitter, het nieuwe voorzittersprofiel en de goedkeuring van het werkplan en de begroting voor 2022 werd de Ledenraad vooral geinformeerd over de transitieplannen naar een toekomstbestendige vereniging.

Ivan Pouwels (CooperationNext), Nadine Schalk (directeur NBV) en Frens Pries (bijenlector) namen de ledenraadsleden mee in:

1. de ontwikkelingen in de wereld van verenigingen en de essentiële elementen van toekomstbestendige, moderne verenigingen (Pouwels)

2. de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de imkerij én de vereniging en het eerste deel van het tijdsplan voor deze transitie, met formele en informele momenten van ledenraads-raadpleging (Schalk)

3. de noodzaak van een transitie van de imkerijvereniging om sterk en relevant te blijven in de toekomst (Pries)

De presentaties zijn hier te downloaden. 


Als laatste presenteerde Arie Kreike (gedelegeerde LTO en voorzitter Imkersoverleg) de ontwikkelingen rond Europese en Nederlandse wetgeving die van invloed zijn op het proces naar registratie van bijenvolken en de voortgang in het proces van de Europese Honinggelden waarin de 4 Nederlandse Imkersverenigingen middels het Imkersoverleg worden vertegenwoordigd.

« terug naar het overzicht