Kunstwedstrijd kinderen/tieners World Bee Day

14-05-2020 Kunstwedstrijd kinderen/tieners World Bee Day

 

Op 20 mei viert de wereld voor de derde keer Wereldbijendag. Het belangrijkste doel van World Bee Day is om het wereldwijde publiek bewust te maken van het belang van bijen en andere bestuivers voor de mensheid, rekening houdend met voedselzekerheid, wereldwijde uitbanning van honger en zorg voor het milieu en de biodiversiteit.

De derde viering van Wereldbijendag vindt plaats midden in de COVID-19-pandemie en zal virtueel plaatsvinden. De Ambassade van de Republiek Slovenië in Den Haag neemt deel aan de internationale viering en organiseert een prijswinnende kunstwedstrijd voor kinderen en tieners met de titel "Bee Engaged" ("Ben Verloofd").

We nodigen kinderen en tieners tot 18 jaar uit om deel te nemen aan de kunstwedstrijd rond het thema bijen, het belang en de rol van bijen en andere bestuivers voor de mensheid, en hoe elk individu kan bijdragen aan het behoud van bijen en andere bestuivers, enz. Alle kunsttechnieken op papier of canvas zijn toegestaan.

De deelnemers worden vriendelijk verzocht om uiterlijk 18 mei 2020 een foto / scan van hun kunstwerk in te dienen bij de Ambassade van de Republiek Slovenië in Den Haag per e-mail: sloembassy.hague@gov.si, met het volgende onderwerp: For a Art Wedstrijd "Bee Engaged".

Voeg ook de volgende informatie toe:

  • De naam en achternaam van de auteur, zijn / haar leeftijd en
  • de schriftelijke toestemming van de ouder / voogd voor het publiceren van de afbeelding op de website en de sociale media van de Ambassade van de Republiek Slovenië in Den Haag.

Er zijn drie leeftijdscategorieën:

  • Kinderen tot 6 jaar,
  • 7 tot 12 jaar
  • 13 tot 18 jaar.

De drieledige commissie van de ambassade selecteert uit elke categorie het winnende kunstwerk. De eerste prijs is een "honingpakket", dat per post naar alle drie de winnaars wordt gestuurd.

De bekroonde kunstwerken worden op 20 mei 2020 gepubliceerd op de website en social media van de Ambassade van de Republiek Slovenië in Den Haag.

Alle ingezonden kunstwerken worden gedrukt (op A4 formaat) en tentoongesteld op de Ambassade, en in de tweede helft van 2020 ook op de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en op enkele toekomstige evenementen van de Ambassade (hiervoor zullen wij vragen u om de originelen per post naar de ambassade te sturen).

Ben creatief en veel plezier!

 

« terug naar het overzicht