Jacqueline Hill-Rijsbergen in NBV Hoofdbestuur

28-04-2015 Jacqueline Hill-Rijsbergen in NBV Hoofdbestuur

Jacqueline Hill-Rijsbergen trad zaterdag 25 april toe tot het NBV Hoofdbestuur. Ze naam daarmee de plaats in van Rik Snoek die aan het eind van zijn bestuursperiode aftrad.

Jacqueline maakte kennis met bijen op de kinderboerderij. Zes jaar geleden heeft zij met haar zoon Mick de basiscursus gevolgd. Aansluitend volgde ze de gevorderdencursus, de bestuivingscursus, de opleiding voor keurmeester en de Nederlands-Duitse koninginneteeltcursus. Samen met haar man verzorgt ze circa 30 bijenvolken.

Haar dagelijkse werkzaamheden als fiscaal jurist staan vaak haaks op de onvoorspelbaarheid van bijenvolken. In de belastingadviespraktijk zijn er wetten die vertellen hoe met een bepaalde situatie om te gaan. Het contrast tussen zakelijk en privé, fiscaliteit en bijen, strak omlijnd en onvoorspelbaarheid houdt haar in balans.

Jacqueline hoopt in het bestuur een bijdrage te leveren aan de dagelijkse praktijk van de imker. Deze praktijk kan verder ontwikkeld worden door het verspreiden van kennis van bijen en over bijen, waarbij zowel de honingbij als de imker centraal staat.

 

« terug naar het overzicht