IMME Bourtangermoor – een grensoverschrijdend Duits- Nederlands Bijenproject.

19-08-2017 IMME Bourtangermoor – een grensoverschrijdend Duits- Nederlands Bijenproject.

Jaarlijks wordt voor de leden van de Vrienden Vereniging IMME Bourtangermoor (Förderverein IMME Bourtangermoor) een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Enerzijds als blijk van dank voor het vele vrijwilligerswerk en anderzijds ter stimulering van de betrokkenheid bij de Vriendenvereniging.

Meer dan 300 personen zijn lid. Men kwam in grote getale naar Wesuwe om daar te genieten van het prachtige complex nieuwe Imme complex. Voorzitter Hermann Hüsers betroette de aanwezigen met een presentatie over het vernieuwde complex dat larter in het jaar officieel zal worden geopend. NBV bestuurder Bert Willigenburg bood namens de NBV ter gelegenheid van de aanstaande opening een prachtige wandvullende banner aan. (Eenzelfde exemplaar hangt ook in de vergaderzaal van het onderkomen van de NBV in Wageningen). Hüsers was zeer verheugd met dit fraaie cadeau. En niet alleen hij, maar ook de vele Duitse en Nederlandse aanwezigen wat bleek uit het grote applaus. 

Rond het centrum is een bijzondere natuurlijke vegetatie aangelegd en er is een proefstand met zes Carnica en zes Buckfast volken, elk voorzien van raszuivere moeren.

Wie een bezoek wil brengen aan het centru nkan contact opnemen met Hermann Hüsers:

0049 15120308720,  hermann.huesers@t-online.de

 

« terug naar het overzicht