HOPE XXL en NBV reikten bijenkasten uit aan jonge imkers

21-04-2013 HOPE XXL en NBV reikten bijenkasten uit aan jonge imkers
Op zaterdag 20 april reikte HOPE XXL in Duiven twintig bijenkasten uit aan twintig jonge imkers. De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en HOPE XXL willen hiermee een bijdrage leveren aan groei van de bijenpopulatie na de grote bijensterfte de laatste jaren. 
 
Burgemeester Zomerdijk van Duiven, die zelf imker is, zal de ceremonie openen. De jongeren van HOPE XXL lichten vervolgens toe waarom zij jonge imkers een steuntje in de rug willen geven. De jongste imker die een bijenkast krijgt uitgereikt is 12 jaar.
 
De twintig imkers zijn aangesloten bij de NBV. Deze vereniging wil het houden van bijen in Nederland bevorderen en bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving voor bijen. Bijen bestuiven meer dan 70% van onze landbouwgewassen zoals fruit en groente. Ze zijn dus erg belangrijk voor het ecosysteem en voor de mens.
 
HOPE XXL ontwikkelt met jongeren wereldwijd een nieuwe visie op de toekomst, beschreven in de ‘Liemers List’. De komende jaren ontwikkelt HOPE XXL de wereldwijde Liemers List en presenteert deze aan de Verenigde Naties. Naast de reis richting de Verenigde Naties wil HOPE XXL ook in Nederland een duurzame samenleving bevorderen volgens de gedachte ‘think global, act local’. HOPE XXL is vier jaar geleden begonnen in de Liemers.
 
 
 
« terug naar het overzicht