Baldi's Curiosa onder de hamer

14-02-2022 Baldi's Curiosa onder de hamer

Nee, natuurlijk worden al die mooie verzamelobjecten niet verpulverd! Wat dan wel? Na ruim 65 jaar verzamelen komt de enorme, en bij de liefhebbers in brede kring bekende collectie van Baldi Dekker in de verkoop.  

Baldi schrijft hierover het volgende:
“Na jarenlang vrijwel alles wat met honingbijen te maken heeft te hebben verzameld komt er een moment van het afscheid nemen van dit levenswerk. Inmiddels ben ik de 80 gepasseerd, en dan wordt het tijd om een en ander een mooie bestemming te geven zodat mijn nazaten t.z.t. niet met een ‘enorme verzameling’ worden geconfronteerd.

In 1957 begon ik met een zwerm. In die tijd werden postzegels, sigarenbandjes, suikerzakjes en nog veel meer verzameld, ook door mij. De zwerm had de broedkamerramen nog niet uitgebouwd, of ik had al postzegels met daarop bijen gevonden. Op de vismarkt in Utrecht werden op de zaterdagen postzegels geruild en verkocht. Wat begon met enkele zegels, is uitgegroeid tot een verzameling van honderden zegels met honingbijen. Na de postzegels kwamen andere verzamelobjecten: etiketten, ansichtkaarten, sluitzegels, geld, munten, gedenkpenningen, medailles, speldjes, enz. enz. Alles met thema honingbij. Toen ik wat meer ruimte had, kwamen daar bijenkasten, korven en van alles wat met direct bijenhouden te maken had bij. Waar ik nu, als eerste, onderdak voor zoek zijn de grote voorwerpen. Later komen de sierhoningpotten (meer dan 400 stuks), schoolplaten, etsen, gravures etc. aan de beurt.”

 

Kijk- en veilingdag Collectie Baldi Dekker

Zaterdag 19 maart 2022 
Vanaf 10:00 uur Kijken
Vanaf 13:00 uur Veiling

Locatie: Pluimveemuseum
Hessenweg 2A | Barneveld

In deze eerste ronde gaat het om kasten, korven, berokers, honingslingers, persen en aanverwante artikelen. In totaal circa 140 items verdeeld over 80 kavels.

Een catalogus (kavellijst) kan per e-mail worden aangevraagd.
Voor telefonische inlichtingen is Baldi bereikbaar: 0229 20 15 08

 

« terug naar het overzicht