Aat Rietveld onderscheiden met de Brabantbokaal

26-11-2019 Aat Rietveld onderscheiden met de Brabantbokaal

 

Groenambassadeur van de NBV Aat Rietveld, ontving op 25 november de Brabantbokaal van de Brabantse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn tomeloze inzet voor verbetering van de leefomgeving voor bestuivers in het algemeen. Aat leidt deze maanden voor het tweede achtereenvolgende jaar een groep NBV-Ambassadeurs Biodiversiteit op.

 

Aat Rietveld (2e van links) naast de twee andere winnaars van de Brabantbokaal 2019: Charlotte Landsheer en Willfred van der Kloet. Foto Angeline SwinkelsDe Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt sinds 2008 uitgereikt. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders.

De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project. De Brabant Bokaal vormt een elk jaar groeiende slinger van zilveren bokalen, die alle laureaten met elkaar verbindt. De bokalen en de bijpassende draagspeld zijn ontworpen door de Brabantse kunstenaar Eelco Veenman.

« terug naar het overzicht