Bijen-bloembollen-actie

 

 

 

 

 

 

Goed voor bijen en goed voor bijenhouders

De NBV en bloembollenteler Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB) stimuleren de aanplant van bloembollen. De verwilderingsmengsels leveren een enorme bijdrage aan de stuifmeelbehoefte die veel insecten, waaronder honingbijen, in het voorjaar hebben. 

Vervolg van succescolle actie

Hoe meer bollen er worden geplant hoe beter het is voor de bijen. Maar de NBV profiteert er ook van door de bijdrage van € 0,50 die zij ontvangt voor elke vierkante meter die JUB van kleur kan voorzien. Die bijdrage komt ten goede aan de vereniging en de imkeractiviteiten.
De actie is in het najaar van 2012 gestart in Bussum en is een jaar later op grote schaal bekendgemaakt. Sindsdien zijn op talloze paatsen bollennvelden aangelegd.

JUB garandeert een uitstekend product dat duurzaam is geproduceerd,verpakt en vervoerd. JUB draagt de hoogste MPS-A certificering. Zie de verklaring (linksboven) in de Bollenkrant. 

Bollenkrant

Speciaal voor de actie is in 2014 de 2e editie van de krant 'Bloembollen helpen de natuur' ontwikkeld. Daarin is te lezen wat de mogelijkheden zijn. Bollenmengsel zijn naar keuze samen te stellen: op kleur, op basis van de grondsoort of de gewenste bloeiperide.

Gemeenten en groenbeheerders van grote instellingen en bedrijventerreinen maken het verschil. Zij beschikken over grootschalige ruimten om deze gewassen massaal aan te planten.

 

Cadeauverpakking

Het verwilderingsmengsel voor bijen van JUB is in kleinverpakking verkrijgbaar.Het mengsel bevat zes verschilende soorten, die achtereenvolgend voor ongeveer vijf maanden kleur zorgen. 

Geinteresseerd in de grootschalige aanpak van Uittenbogaard? Neem dan contact op met het bedrijf.