Impressie Open Imkerijdag 2016

De 7e Landelijke Open Imkerijdag vond plaats op 9 en 10 juli. Op meer dan 250 locaties hebben individuele imkers of imkerafdelingen, of -groepen hun bijenstand opengesteld.
De weergoden waren het evenement goed gezind. Het was écht bijenweer: half bewolkt, zonnetje en aangename temperatuur tot een graad of 25. 

Na afloop waren de deelnemers enthousiast over de belangstelling van de bezoekers. Hier en daar viel het aantal bezoekers wat tegen, maar op de meeste locaties was de belangstelling goed tot zeer goed. Naar schatting werd de Open Imkerijdag door 20.000 mensen bezocht.

De pers had voorafgaand de open dagen goed aangekondigd. Op de dagen zelf werd er vaak nog verslag gedaan.

 

Reacties, leuke voorvallen en veel plaatjes van een geslaagde landelijke manifestatie.

Lith (Noord Brabant)

Een paar prachtige dagen na een roerige periode van regen en wind. De weergoden waren de imkers goed gezind.
We hadden op beide dagen doorlopend belangstelling. Ook de aanloop van de jeugd was groot. Een enkele bezoeker dacht erover voor een imkercursus.

Wassenaar (Zuid-Holland)

De vele bezoekers( tussen de 60 a 70 ) die geweest zijn waren zeer enthousiast. Het waren niet alleen dorpsgenoten maar doordat de bijenstal aan een fietsroute ligt en er duidelijk aangegeven was dat de bijenstal geopend was leverde dat toch extra  bezoekers op van buiten het dorp.
Moe maar tevreden hebben wij om 17.00 uur de de spullen weer opgeruimd en kijken terug op een geslaagde dag.

Zwerm in Park Vijversburg te Tytsjerk (Friesland)

De zondag begon heel bijzonder: bij opening van de stal kwam een grote bijenzwerm aanvliegen, waarvan de herkomst onbekend was. Deze bleef geruime tijd voor de stal vliegen alvorens de stal in te gaan om daar een leegstaand 6-raamskastje als domicilie te kiezen.
Een echtpaar had de zwerm van buiten het park zien aankomen en was deze zwerm in het park gevolgd tot aan de bijenstal. Vele bezoekers konden daar de zwerm bij het 6-raams kastje bewonderen, wat daardoor tevens een aanleiding werd voor het geven van informatie over het bijzondere leven van de honingbij.

Met de neus op de bijen in Wirdum (Groningen)

Bekijk het bericht in de Noorderkrant 

Kerkwerve (Zeeland)

Bij mij was er ook mooie belangstelling en zeer geïnteresseerd. Er zijn 33 mensen geweest jong en oud. 
Het filmpje “De Bij en Wij” deed het weer goed. Honing en kaarsen verkocht.

Benningbroek (Noord-Holland)

De belangstelling was minder dan vorig jaar. Zaterdag regen en zondag behoorlijk veel wind. Veel bezoekers komen per fiets. 9 juli 15 bezoekers, 10 juli 40 bezoekers. 
Warme belangstelling en ongeveer 15 kinderen, lagere school, die spontaan reageren en geïnformeerd willen worden.
Zeer geslaagde dagen.

Breukelen (Utrecht)

De stal is nieuw en samen met de gemeente en omwonenden gerealiseerd. Er waren uitzendingen op de gemeente zender op tv en radio en artikelen in de lokale kranten. Daardoor was er geweldige toeloop. Het was continue druk vandaag (we waren alleen zondag open) tussen 12 en 17 uur met we schatten rond de 80 mensen uit Breukelen en omgeving. Niemand is gestoken alhowel er hard gevlogen werd. Mensen vertrokken de stal heel blij en weer een stukje wijzer over onze natuur. Daar doen we het voor.
Foto's op de facebookpagina