Veelgestelde vragen

Leden, ledenpas en lidmaatschap

Verhuisd of nieuw mailadres?

Ik ben onlangs verhuisd en wil mijn nieuwe adresgegevens, incl. nieuw mailadres, doorgeven. Hoe kan ik dit het beste doen?

U kunt uw NAW-gegevens zelf wijzigen in 'mijn NBV'.

Klikt u op de volgende link:

https://mijn-nbv.bijenhouders.nl/ 

 

Voer nu uw emailadres in en daarna uw wachtwoord.

Mocht u het wachtwoord niet meer weten, klikt u dan op 'wachtwoord vergeten'. Dan ontvangt u een nieuwe.

 

Waarom wordt bij aanmelding als lid gevraagd naar een afdeling?

Lid worden van de Nederlandse BijenhoudersVereniging impliceert in principe dat u ook zich aansluit bij 1 van de ruim 200 afdelingen in het land. De afdelingen zijn gelieerd aan de landelijke vereniging. Afdelingen opereren zelfstandig, hebben een eigen bestuur en vragen ook contributie. Ze organiseren bijeenkomsten en evenementen en beheren vaak een gezamenlijke bijenstal.

Klik hier voor  meer informatie

Blad Bijenhouden

Wij ontvangen het blad Bijenhouden nog steeds in gewoon plastic verpakt, terwijl steeds meer bedrijven de versturing doen via een banderol met adres, een sticker met adres erop geplakt of verstuurd in recyclebaar plastic. Waarom is dit?

In het verleden werd het blad in een papieren banderol verstuurd wat tot gevolg had dat het blad soms nat, gescheurd  of op andere wijze beschadigd werd bezorgd, of soms zelfs uit de banderol was gevallen.  

Het magazine Bijenhouden wordt tegenwoordig geseald in LDPE folie, deze folie is niet biologisch afbreekbaar. De gebruikte folie heeft een LDPE samenstelling, deze is wel heel goed geschikt voor hergebruik.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lagedichtheidpolyetheen (voor info).

 


Bekijk alle veelgestelde vragen