Cursus: Voortgezet ImkerenVol

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 125,00
Start datum: 17-12-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Groep:Midden-Brabant
Contactpersoon:Joke van Gils <joke.vangils@home.nl>
Cursuslocatie:Zeshoevenstraat 31, 5071 BM, Udenhout/Tilburg
Tel:0652625516
NBV Diploma

Deze cursus is bedoeld voor imkers die enige jaren ervaring hebben in het omgaan met bijenvolken en hun kennis en praktijkvaardigheden willen verbreden. De cursus is vooral gericht op het deskundig omgaan met bijenvolken. De cursus bestaat uit tien lessen van twee uur op de dinsdagavond:

-  De eerste twee lessen bestaan uit theorie over de biologie van de honingbij en over de biologie van het bijenvolk.

-  In de derde les bepaalt de cursist zijn eigen leerdoel passend in zijn bedrijfsmethode (imkeren, bijenwoning en dracht). Aan de hand van de leerdoelen worden groepen cursisten gemaakt.

- De lessen 4 tot en met 9 bestaan uit drie delen: 1) De situatie in het bijenvolk op dat moment in het jaar. 2) Welke handelingen van de imker horen daarbij? 3)  Het ontvangen van een praktijkopdracht en het evalueren van de vorige praktijkopdracht, individueel of samen met anderen.

-  De tiende les is een afsluitende bijeenkomst met een terugblik op het afgelopen imkerjaar, de evaluatie van de cursus en een korte presentatie van elke groep cursisten, al dan niet met PowerPoint.

De cursus wordt gegeven door docent Mari van Iersel en lesondersteuner Martine de Jong. De cursus begint op dinsdag 17 december 2019 om 19:30 uur in het Kruisgebouw aan de Zeshoevenstraat 31 in Udenhout. Er is een omheinde parkeerplaats achter het Kruisgebouw. Voor het downloaden van de cursusgids: klik op cursusgids. In de gids staat uitgebreide informatie over de cursus, zoals een lesrooster met de data en tijdstippen waarop de les wordt gegeven, de docenten, lesmateriaal, enzovoort.

U kunt zich hieronder aanmelden voor deze cursus voortgezet imkeren. Bij inschrijving krijgt u niet meteen een bevestiging. Enige tijd na aanmelding ontvangt u per e-mail de factuur en de cursusgids. Uitschrijven kan tot 1 december 2019. De cursus kost € 125,- en (als u die nog niet heeft) het NBV cursusboek ‘Praktijklessen basiscursus’ tegen kostprijs.

Deze cursus wordt georganiseerd door de NBV-Groep Midden Brabant, een samenwerkingsverband van 13 imkerverenigingen.

 

Joke van Gils

Cursuscoördinator NBV-groep Midden-Brabant


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.