Cursus: Voortgezet Imkeren

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 1
Prijs: € 125
Start datum: 18-03-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerij Het Groene Woud ism
Contactpersoon:Eric van Oijen <info@imkerijhetgroenewoud.nl>
Cursuslocatie:Hezelaarse Akkers, 1, 5298 LG, LIEMPDE
Tel:0637454943
NBV Diploma

Cursus voortgezet imkeren Liempde 2020

Deze cursus is bedoeld voor imkers die sinds kort bijen houden. Je hebt recent, het afgelopen jaar of het jaar daarvoor de basiscursus bijenhouden gevolgd en je hebt inmiddels één of enkele bijenvolken. Je hebt dus geleerd om een bijenvolk te verzorgen met een specifieke methode.

In de cursus voortgezet imkeren gaan we zien dat in de praktijk bijenvolken zich anders kunnen ontwikkelen dan je had verwacht, dit zie je ook in je eigen volken. Hoe herken je een situatie en wat doe je dan? Wat gebeurt er in de omgeving van het bijenvolk? Door je verder te verdiepen in de ontwikkeling van een bijenvolk leer je beter inschatten wat een bijenvolk nodig heeft en ook wat bij jou past als imker. Wil je de natuur zo veel mogelijk haar gang laten gaan of kies je er voor om meer sturend op te treden. Een belangrijk deel van de cursus wordt daarom gevormd door de vragen die je als imker inbrengt. Het programma wordt daarop afgestemd. Daarnaast worden nieuwe manieren aangereikt om bijvoorbeeld volken te vermeerderen en een begin van koninginnenteelt, maar ook natuurlijk imkeren. Verschillende kasttypen worden besproken en we zullen ook nog enkele praktische vaardigheden uitvoeren als uitbreiding op de basiscursus (denk aan broedaflegger, crême-honing, deelname aan een honingkeuring.

De cursus bestaat uit 8 lessen die worden gegeven op woensdagavond, aanvang 19.30u. Veelal zullen we daarbij praktijk situaties behandelen en uitwerken. We zullen ook in de bijenvolken op de lesstand kijken waar nodig als ondersteuning. De bedoeling is om de praktijk op de eigen bijenvolken te doen. Op de site van de NBV vindt je een uitgebreide beschrijving van de opzet van een cursus voortgezet imkeren, zie: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/soorten-cursussen/voortgezette-basiscursus. Kosten voor deze cursus zijn €125,-. Dit is inclusief koffie\thee en hand-outs. Aanschaf van aanbevolen boeken kan daarbij komen, dit zal in de eerste les besproken worden.

Geplande data, onder voorbehoud: 18 maart, 8 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 18 juli, 9 september, 28 oktober.

Voor verdere vragen: Eric van Oijen, info@imkerijhetgroenewoud.nl

 


Schrijf u in voor de cursus: Voortgezet Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots