Cursus: Voortgezet Imkeren

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 11
Prijs: € 140
Start datum: 22-02-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerpedia
Contactpersoon:Albert Stoter <imkercursus@imkerpedia.nl>
Cursuslocatie:Veenhuizerweg 147, 7325AK, Apeldoorn fysiek
Tel:0651110262
NBV Diploma

De cursus 'Voortgezet imkeren' is vooral bedoeld voor imkers die pas in de afgelopen 2 jaar de basiscursus hebben gevolgd, en geen vervolgbegeleiding krijgen van een veel meer ervaren imker.

De voortgezette basiscursus bestaat uit zo'n 10 bijeenkomsten, die meestal in de avond zullen plaatsvinden. De bespreking van de vragen en problemen van de deelnemers staat hierbij voorop, plus het telkens voorbespreken van de dan in de komende periode uit te voeren imkershandelingen. Daarnaast zal worden ingegaan op 'voortgezette' onderwerpen zoals hoe je een eventueel achterblijvende bijenvolk kunt bijsturen, hoe je aan raatvernieuwing kunt doen, hoe je een (bijvoorbeeld raszuivere) vreemde moer in een volk in kunt voeren, een aantal manieren van koningininnenteelt, en de voor- en nadelen van verschillende imkermethoden.

In de allereerste bijeenkomst zal er worden aangevangen met een onderlinge kennismaking, inventarisatie van de cursuswensen, bespreking van de imkerervaringen tot dan toe, en uiteraard de eerste voorbespreking van de te verwachten imkershandelingen.

De gebruikte literatuur wordt verstrekt vanuit de cursus.

Voor deelname gelden de volgende voorwaarden:

- het met succes gevolgd hebben van de basiscursus, en

- dat je minstens één bijenvolk hebt.

Na je aanmelding via onderstaand aanmeldingsformulier onvang je een ontvangstbevestiging, en vervolgens ruim voordat de cursus begint een lesrooster met verzoek om je aanmelding nog eens te bevestigen.


Schrijf u in voor de cursus: Voortgezet Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots