Cursus: Voortgezet ImkerenVol

Aantal plaatsen: 15
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225
Start datum: 03-02-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Haren/Paterswolde
Contactpersoon:Hugo van Rossem <Hugo.van.Rossem@hccnet.nl>
Cursuslocatie:Noordlaren, Noordlaren
Tel:0646832114
NBV Diploma

De Vervolgcursus wordt namens de Kring Groningen georganiseerd door Imkersvereniging Haren Paterswolde en omstreken.

De Vervolgcursus zoals hij nu gegeven wordt zal in de toekomst worden veranderd in een cursus ‘Voortgezet Imkeren’, die meer geschikt is voor imkers met enige ervaring na het afronden van de basiscursus. Het plan voor de toekomst is om als vervolg daarop in de toekomst een cursus 'Bedrijfsmethoden' aan te bieden.

De Vervolgcursus zoals wij hem nu aanbieden kan gezien worden als een combinatie van die twee: een verdieping van de kennis en vaardigheden voor de beginnende imkers en een eerste kennismaking met andere bedrijfsmethoden.

De Vervolgcursus komt vooral goed van pas als je nog maar kort zelfstandig een bijenstand beheert en middels koninginnenteelt en selectie de kwaliteit van je volken wil verbeteren. 

Naast de verdieping in de theorie wordt in de praktijk aandacht gegeven aan alternatieve zwermverhindering, ziektebestrijding, koninginnenteelt en drachtbenutting. 

Toelatingseisen: diploma van de basiscursus bijenteelt en minimaal 1 compleet seizoen ervaring met eigen bijen. 

De Vervolgcursus wordt verzorgd door de leraren Lucas Hamming en Berend Talens.

De theorielessen worden 's avonds gegeven in Noordlaren in Dorpshuis De Hoeksteen. De praktijklessen worden (op twee uitzonderingen na) op zaterdagmiddagen gegeven in Noordlaren, achter de molen. 

De (voorlopige) cursusdata zijn: 3 en 17 februari; 2, 16 en 30 maart, 18 april, 11, 15 en 27 mei, 13 juni, 13 juli, 8 augustus en 12 september.

De zogenaamde 'eindles' met het examen en diploma-uitreiking vindt plaats op 5 oktober.

 

De kosten voor deze cursus bedragen € 225.

U kunt zich opgeven voor het cursusjaar 2020 (het aantal plaatsen is beperkt) door het verschuldigde bedrag (€ 225) over te maken op rekening NL88 RABO 0314 4983 70, t.n.v. IHP, o.v.v. Vervolgcursus 2020

Zodra het cursusgeld ontvangen is bent u verzekerd van een plaats. Definitieve data en verdere informatie zullen u zsm via email worden toegestuurd.

Met vriendelijke groet,

Hugo van Rossem

06-46832114

 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.