Cursus: Voortgezet ImkerenVol

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 125
Start datum: 17-02-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Bergen op Zoom
Contactpersoon:Marja Bastiaansen <marja8316@gmail.com>
Cursuslocatie:Korenmarkt 7, 4611 RD, Bergen op Zoom
Routebeschrijving:Wijkgebouw de Korenaere Let op! Betaald parkeren
Tel:0649689781
NBV Diploma

Je hebt recent, het afgelopen jaar of in de jaren daarvoor, de basiscursus bijenhouden gevolgd en je hebt inmiddels één of enkele bijenvolken.

Veel (beginnende) imkers lopen tegen allerlei problemen aan. De jaarlijkse ontwikkeling van het bijenvolk is immers van jaar tot jaar verschillend o.a. door verschillen in weer en dracht.

Hoe herken je een situatie en wat doe je dan? Wat gebeurt er in de omgeving van het bijenvolk?

Door je verder te verdiepen in de ontwikkeling van een bijenvolk leer je beter inschatten wat een bijenvolk nodig heeft en ook wat bij jou past als imker.

Een belangrijk deel van de cursus wordt gevormd door de vragen die jij als imker inbrengt. Daarnaast worden nieuwe manieren aangereikt om bijvoorbeeld volken te vermeerderen en een begin van koninginnenteelt. Verschillende kasttypen worden besproken en we zullen ook nog enkele praktische vaardigheden uitvoeren als uitbreiding op de basiscursus (denk aan broedaflegger, etc).

De cursus bestaat uit 8 lessen die worden gegeven op donderdagavond:

  • 17 februari,
  • 3, 17(?) en 31 maart
  • 14 en 28 april
  • 2 juni
  • 21 juli
  • 1 september (afsluitingsavond)

De lessen zullen zowel fysiek als online (U krijgt daarv dan een zoomlink voor toegestuurd via email) worden gegeven. Veelal zullen we daarbij praktijk situaties behandelen en uitwerken. De bedoeling is om de praktijk bij uw eigen bijenvolken te doen.


De kosten van de cursus bedragen 125 euro. Het cursusboek ‘Voortgezet Imkeren’ is in de prijs inbegrepen en zal centraal worden aangeschaft. De deelnemers worden wel geadviseerd om zelf de cursusmap ‘Basiscursus Imkeren’ (compleet)aan te schaffen, indien deze nog niet in het bezit is (map basiscursus vanaf 2020). ‘

Dit kan via de NBV, https://www.bijenhouderssupport.nl/cursusmateriaal

 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.