Cursuslocaties:

Cursus: Korfvlechten

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 5
Prijs: € 40
Start datum: 20-11-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:De Immenhof, Dieren e.o.
Docent:Bart de Coo
Contactpersoon:Bart de Coo <bartdecoo@bartdecoo.nl>
Cursuslocatie:Goudakkerstraat 46, Dieren
Tel:0313-427922

Vlechten in Dieren!

Als het mag van de coronagoden, dan wordt er deze winter weer gevlochten in Dieren. Iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zitten we met roggestro en bindmateriaal korven te vlechten - Ik heb dit jaar opnieuw prachtig stro kunnen vinden. De eerste ochtend wordt die van zaterdag 20 november. Deelname kost u €40 voor het hele seizoen. Daarvoor krijgt u stro, koek en zopie, een verwarmd verenigingsgebouw en deskundige begeleiding. Vlechtband van rotan kopen we centraal in. Een pond vlechtband kost om en nabij de €25, maar dat is veel te veel voor één winter, dus die kosten zou u kunnen delen met een andere vlechter.

Stelt u zich eerder een oudehoersoos voor dan een echte cursus met lessen en zo en dat u dan moet opletten en stil moet zijn, alsjeblieft zeg. Tijdens het vlechten zit een mens slap te zwammen, niet waar? Het gesprek gaat uiteraard vooral over bijen, maar ook opvallend vaak over tuinieren, valt mij op. Het bezit van een moestuin verschaft u kortom gespreksstof. U moet er wel rekening mee houden dat uw eerste werkstukje waarschijnlijk niet zo mooi wordt en dat u ook niet meer gaat afkrijgen dan dan eerste treurige werkstukje. Nou ja. Dan komt u volgend jaar terug of u neemt een bos stro mee naar huis en dan begint u opnieuw.

Uw vlechtleraar kan u álles vertellen over de korfimkerij. Deze cursus is ook wellicht aan te bevelen voor beginners, omdat er altijd zwaar ervaren imkers meedoen, die u de oren van de kop kunt vragen.


Schrijf u in voor de cursus: Korfvlechten

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots