Cursus: Kennismakingscursus

Aantal plaatsen: 30
Aantal plaatsen beschikbaar: 8
Prijs: € 20,-
Start datum: 24-01-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Zwolle e.o.
Docent:Johan Wichink
Contactpersoon:Sander Uiterwijk <info@bijenverenigingzwolle.nl>
Cursuslocatie:Schellerpark 101, Zwolle
Routebeschrijving:Bereikbaar via de Baarskolk
Tel:06-22470196

Kennismakingscursus honingbij
De kennismakingscursus bestaat uit twee avonden in januari 2019 en een praktijkdagdeel in het komende voorjaar. Je krijgt een globaal beeld gepresenteerd over het leven van het honingbijvolk, welke ‘afspraken’ ze daarover met elkaar hebben gemaakt. Tijdens de twee avonden vertelt bijenteeltleraar Johan Wichink over de verschillende werkzaamheden in de bijenkast (larven voeren, schoonmaken, voer opslaan, ingang beveiligen e.d.), over de rol van de imker, wat dat kost aan tijd en geld, welke kennis en vaardigheid dat vraagt, en wat dat allemaal oplevert. Ook vertelt hij wat over de vele soorten wilde bijen en hommel.
Op een nog te bepalen zaterdag in het voorjaar kun je tijdens een praktijkmiddag in het bijenvolk kijken (met een schermkap op natuurlijk). Dan zie je hoe die tienduizenden bijen de werkzaamheden verdelen, waar en hoe ze hun voedsel opslaan en het broed verzorgen. Zo'n eerste blik in de kast is altijd fascinerend. En misschien zie je de koningin .....

Doel
Met deze cursus krijg je een indruk van het bijzondere leven en het belang van het volk van de honingbij. Daarnaast krijg je een indruk van het werk van de imker. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook voor jezelf bepalen, of dat imkervak wat voor je is. Maar vooral ook hopen we dat je na deze cursus anderen kunt vertellen over belang van bijen.

Tijd en plaats
De kennismakingscursus bestaat uit drie dagdelen van 2½  uur en bestaat uit twee theorieavonden (donderdagen 24-01 en 31-01, 19.30 uur) en een praktijkmiddag (op een zaterdag met mooi weer, aanvang 13.00 uur). Dit alles vindt plaats in en bij de Schellerhoeve, Schellerpark 101 (bereikbaar via de Baarskolk).

Kosten
Kosten inclusief lesmateriaal en de koffie/thee: € 20,-

Om je inschrijving definitief te maken moet je het cursusbedrag van € 20,- voor de kennismakingscursus 2019 onder vermelding van je naw-gegevens, overmaken aan de penningmeester: NL58 INGB 0001 7265 46 t.n.v. Bijenvereniging Zwolle.


Schrijf u in voor de cursus: Kennismakingscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots