Cursus: Kennismakingscursus

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 9
Prijs: € 25
Start datum: 09-03-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Deventer
Docent:Frank Leenen
Contactpersoon:Frans Kapsenberg <fkapsenberg@hotmail.com>
Cursuslocatie:Ulebelt, Maatmansweg 3, 7425 NC, Deventer
Tel (1):0570 652347
Tel (2):06 44598506

Omschrijving kennismakingscursus
De kennismakingscursus bestaat uit twee avonden en een praktijkdagdeel, en is bedoeld om een breed beeld te geven over hoe de bijen overleven en wat ze daar voor moeten doen. In deze twee avonden praten we met elkaar over wat er in de bijenkast gebeurt, de rol die de imker daarin vervult om dat proces te ondersteunen, wat dat kost aan tijd en geld, welke kennis en vaardigheid dat vraagt, en wat dat jou en je omgeving oplevert. Niet te diep op de zaken ingaan maar wel over alle facetten van de imkerij een korte impressie. 
Afsluitend is er een praktijkbijeenkomst waar we in het bijenvolk kijken, om te zien hoe dat nu gaat om met 25.000 bijen de werkzaamheden te verdelen zonder te veel misverstanden.

Doel
Het doel is om van alles te vertellen en te laten zien, om een indruk te krijgen van het houden van bijen en bewust te kunnen kiezen voor de vervolgstap, de imkersbasiscursus. Het is een soort intake dus, waarin vooral jij beslist of je de volgende stap zet en de leraar je eventueel helpt bij het maken van je keuze.

In de kennismakingscursus komt ook aan de orde wat de inhoud van de praktijklessen is, waar je voldoende kennis en vaardigheid zal opdoen om zelfstandig bijen te kunnen houden.

Tijd
De kennismakingscursus bestaat uit drie dagdelen van 2½  uur en bestaat uit twee theorieavonden en een praktijkmiddag.


Schrijf u in voor de cursus: Kennismakingscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots