Cursus: Kennismakingscursus

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 1
Prijs: € 25
Start datum: 11-03-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Olst-Wijhe
Docent:Sigis Sparenberg
Contactpersoon:Sigis Sparenberg <sp_sparenberg@hotmail.com>
Cursuslocatie:Olst
Tel:0570 - 591215

Omschrijving 
De kennismakingscursus wordt georganiseerd door de afdeling Olst-Wijhe, zie website. Deze korte cursus bestaat uit twee avonden en een praktijkdagdeel, en is bedoeld om een breed beeld te geven over hoe de bijen overleven en wat ze daar voor moeten doen, welke ‘afspraken’ ze daar met elkaar over hebben gemaakt. In deze twee avonden praten we met elkaar over wat er in de bijenkast gebeurt, de rol die de imker daarin vervult om dat proces te ondersteunen, wat dat kost aan tijd en geld, welke kennis en vaardigheid dat vraagt, en wat dat jou en je omgeving oplevert. Niet te diep op de zaken ingaan maar wel over alle facetten van de imkerij een korte impressie. Afsluitend is er een praktijkbijeenkomst waar we in het bijenvolk kijken, om te zien hoe dat nu gaat om met 50.000 bijen de werkzaamheden te verdelen zonder te veel misverstanden.
(zie verder bij 'onderwerpen en inhoud Kennismakingscursus, onder Basiscursus >>)

Doel
Het doel is om van alles te vertellen en te laten zien, om een indruk te krijgen van het houden van bijen en bewust te kunnen kiezen voor de vervolgstap, de imkersbasiscursus. Het is een soort intake dus, waarin vooral jij beslist of je de volgende stap zet en de leraar je eventueel helpt bij het maken van je keus.
In de kennismakingscursus komt ook aan de orde wat de inhoud van de praktijklessen is, waar je voldoende kennis en vaardigheid zal opdoen om zelfstandig bijen te kunnen houden.

Tijd en plaats
De kennismakingscursus bestaat uit drie dagdelen van 2½  uur en bestaat uit twee theorieavonden (11-3 en 18-3, 19.30 uur) en een praktijkmiddag (28-3, 14.00 uur). De theorieavonden vinden plaats in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. De praktijklocatie 'Acaciabosje' ligt vanuit Olst gezien aan de Diepenveenseweg voorbij nr. 2, rechts ter hoogte van de vistrap links. Daar ligt tevens over het water de zorgboerderij Overkempe, thuishonk van de vereniging De IJsselbijkers. GoogleMaps: 52.328205,6.121386

Kosten
Kosten inclusief lesmateriaal en de koffie € 25,-
U krijgt een factuur van de penningmeester Michiel Bakker; graag voor aanvang van de Kennismakingscursus het bedrag overmaken, met vermelding van het factuurnummer.

 Ideetje? geef een cursus cadeau!

 

 


Schrijf u in voor de cursus: Kennismakingscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots