Cursus: Kennismakingscursus

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 2
Prijs: € 20,-
Start datum: 16-03-2018
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Zwolle e.o.
Docent:Johan Wichink
Contactpersoon:Sander Uiterwijk <sanderjose@home.nl>
Cursuslocatie:Schellerpad 101, 8017NZ, Zwolle
Routebeschrijving:Bereikbaar via de Baarskolk
Tel:06-22470196

Kennismakingscursus honingbij
De kennismakingscursus bestaat uit twee avonden in maart 2018 en een aansluitend praktijkdagdeel. Je krijgt een globaal beeld gepresenteerd over het leven van het volk van de honingbij en wat ze daarvoor moeten doen, welke ‘afspraken’ ze daar met elkaar over hebben gemaakt. Tijdens de twee avonden vertelt bijenteeltleraar Johan Wichink over de werkzaamheden in de bijenkast, over de rol van de imker, wat dat kost aan tijd en geld, welke kennis en vaardigheid dat vraagt, en wat dat allemaal oplevert. Afsluitend kun je tijdens een praktijkmiddag in het bijenvolk kijken. Dan zie je hoe die tienduizenden bijen de werkzaamheden verdelen.

Doel
Met deze cursus krijg je een indruk van het bijzondere leven van het volk van de honingbij. Daarnaast krijg je een indruk van het werk van de imker. Daarmee kun je ook voor jezelf bepalen, of dat imkervak wat voor je is. Maar ook hopen we dat je met deze informatie anderen kunt vertellen over belang van bijen.

Tijd en plaats
De kennismakingscursus bestaat uit drie dagdelen van 2½  uur en bestaat uit twee theorieavonden (vrijdagen 16-3 en 23-3, 19.30 uur) en een praktijkmiddag (24-3, 13.30 uur). Dit vindt plaats in en bij de Schellerhoeve, Schellerpad 101 (bereikbaar via de Baarskolk).

Kosten
Kosten inclusief lesmateriaal en de koffie/thee: € 20,-

Om je inschrijving definitief te maken moet je het cursusbedrag van € 20,- voor de kennismakingscursus 2018 onder vermelding van je naw-gegevens, overmaken aan de penningmeester: NL58 INGB 0001 7265 46 t.n.v. Bijenteeltvereniging Zwolle.

 


Schrijf u in voor de cursus: Kennismakingscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots