Cursus: BasiscursusVol

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 135,00
Start datum: 18-02-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Stichting BEI (Bijen Educatie en Informatie)
Contactpersoon:bert brakkee <Imkerij.de.biesbosch@planet.nl>
Cursuslocatie:Wilhelminastraat 31, 4921AH, Made
Tel:0651240266

Basiscursus bijenhouden-plus

 

Stichting BEI (Bijen Educatie en Informatie) start op 14 januari een basiscursus bijenhouden-plus, die voldoet aan de eisen van de onderwijscommissie van de NBV (Nederlandse Bijenhouders-Vereniging) en waaraan een examen aan verbonden is.

 

De cursus bestaat uit ca. 8 tot 10 theorie lessen en uit evenzoveel praktijk lessen. Het lesmateriaal zal door de Stichting worden gezorgd. De lesstof bevat kennis over het leven van een bijenvolk, bijengezondheidszorg en alle aspecten van het imkeren. Alle voorkomende werkzaamheden behorende bij het imkerambacht zullen tijdens de praktijklessen ruimschoots aan bod komen.

De leefomgeving van de bijenstand is van levensbelang voor de bijen, hier moeten ze hun voedsel zien te vergaren. Honingbijen vormen een belangrijke schakel in de natuur en zijn onmisbaar voor de grootste deel van onze voedselvoorziening. Dat geldt evenzeer voor andere bestuivende insecten. Aan dit element zal tijdens de cursus ook ruimschoots aandacht besteed worden.

Tijdens de cursus krijgt iedere kandidaat gratis een bijenvolk en zal voor de zorg hiervoor bijgestaan worden door een mentor. Tot slot is aan de cursus een examen verbonden.

 

De theorielessen worden gegeven in het clubhuis van de Madese Natuurvrienden

Kievitstraat 3 in Made en zal op maandagavonden worden gehouden. Vanaf 19:30 uur staat koffie, thee en honingkoek klaar en om 20:00 starten de lessen. Na een kwartier pauze er tussendoor eindigen we om  22:00 uur. In het voorjaar starten op verschillende bijenstanden in de buurt de prakrijklessen, tevens kunnen excursies onderdeel zijn van de praktijklessen. Hiervoor zullen we nog met de cursisten nader afspraken maken.

De kosten bedragen € 135,00 incl. lesmateriaal, maar excl. examenkosten.

In november 2019 wordt de cursus met een feestelijke diploma-uitreiking afgesloten.

 

Ben je geïnteresseerd, geef  je dan direct op bij Jan Ligthart ligth502@planet.nl

 

Voor informatie  www.stichtingbei.nl


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.