Cursus: BasiscursusVol

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 195
Start datum: 31-03-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Deventer
Contactpersoon:Frank Leenen <frankleenen17@gmail.com>
Cursuslocatie:Maatmansweg 3, 7425 NC, Deventer
Routebeschrijving:gebruik "Duikerstraat" in de navigatie voor parkeerplaats
Tel (1):+31 651 307 928
Tel (2):0570652347

Basiscursus bijenhouden

De basiscursus in Deventer kun je alleen volgen nadat je één van de kennismakingsbijeenkomsten in Deventer (of elders in Salland) hebt gevolgd. De kennis die je daar hebt opgedaan is de eerste noodzakelijke basis voor de praktijklessen. Ook wordt van je verwacht dat je in je theorieboek "meeleest"voor elke praktijkopdracht. Onder begeleiding van een ervaren praktijkbegeleider ga je in je bijenvolk aan het werk.. Elke praktijkles wordt kort ingeleid en ondersteund met een praktijkopdracht die je in een werkboekje verder uitwerkt.
Aanvankelijk werk je met ‘een maatje’ samen in het bijenvolk. Dat volk groeit dusdanig, dat het in mei opgesplitst kan worden, zodat je beiden verder gaat met een nieuw kleiner volk. Dit "startende" volk moet je groot zien te krijgen, en daarbij leer je van alles wat je moet weten als beginnend imker. Bij de praktijklessen zijn onze praktijkbegeleiders aanwezig zodat je goede ondersteuning krijgt en je uiteindelijk met je eigen, sterke bijenvolk naar huis gaat.

De cursus start op zondag 31 maart 2019 om 13.00 met praktijklessen op de bijenstal. Daarna zijn in principe wekelijks, op zondag om 13.00 uur, de vervolglessen, tot de zomervakantie. Let op, door weersomstandigheden en onvoorspelbare volksontwikkeling, kan er een wijziging noodzakelijk zijn in de cursusdata. Enige flexibiliteit in je agenda en goed overleg met je "praktijk-maatje" is daarom zeker nodig!
De verdiepende theorielessen volgen na de zomer,  in september en oktober, met de afsluitend examen  in november.

Tijd en kosten
Twintig dagdelen van 2½ uur .
Kosten €195,- inclusief: theorieboek, praktijkwerkboek, bijenvolk en het 1e jaar lidmaatschap Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV).
Exclusief: eenvoudig imkergereedschap, bijenkast en overig kastmateriaal.


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.