Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 15
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 175.-
Start datum: 11-12-2017
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Doetinchem e.o.
Contactpersoon:Ina van der Vlist <inavandervlist@gmail.com>
Cursuslocatie:Doetinchem
Tel (1):0314-326747
Tel (2):06-20125115

Wil je graag leren imkeren, dan is deze basiscursus iets voor jou! De basiscursus is een echte imkercursus waarin je de basisvaardigheden leert om een bijenvolk te verzorgen. De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 10 praktijklessen en een theorie-examen. Bijenteeltleraar is Ben Som de Cerff. 

De cursus begint op december met 3 theorielessen om inzicht te krijgen in het functioneren van een bijenvolk. Daarna, vanaf maart, starten de 10 praktijklessen op zaterdagmorgen. In september volgen de laatste 2 theorielessen. De theorielessen zijn op een doordeweekse avond. Deelname aan de lessen is verplicht.

Bij de praktijklessen zijn praktijkbegeleiders aanwezig zodat je goede ondersteuning krijgt. Aan het eind van deze cursus kun je met een eigen bijenvolk naar huis.

De definitieve data zijn bekend. De planning is op te vragen.

De kosten à €175.- voor de Basiscursus Bijenhouden, zijn inclusief koffie of thee tijdens de lessen, een bijenvolk en het 1e jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Kosten voor het cursusboek, imkermaterialen en een bijenkast zijn voor eigen rekening.

Inschrijving voor deze cursus kan alleen via het inschrijfformulier op deze site. De inschrijving is definitief als het inschrijfbedrag van €25.- op onze bankrekening is ontvangen. Later wordt dat bedrag verrekend met de cursusprijs. Het inschrijfbedrag kan worden overgemaakt op: NL38 INGB 0001 0153 14 t.n.v. Bijenhoudersvereniging Doetinchem.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met afdeling Zelhem.

Voor meer vragen, of hulp bij aanmelding: mail naar inavandervlist@gmail.com


Voor deze cursus is een wachtrij

Helaas, de cursus is vol. Door onderstaand formulier in te vullen wordt u toegevoegd aan de wachtrij.
Waneer er een plek vrij komt krijgt de eerste persoon in de wachtrij de mogelijkheid om zich definitief aan te melden voor de cursus.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots