Cursus: BasiscursusWachtrij

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 275
Start datum: 16-01-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Ambrosiusgilde
Contactpersoon:Gino Groenewegen <groenewegen@gbfiscaal.nl>
Cursuslocatie:Nesseweg, Rotterdam
Routebeschrijving:Bospad 3, 3121 CL Schiedam, zie www.natuurcentrumdeboshoek.nl (theorielessen) en voor de praktijklessen, zie: http://bit.ly/1Qqw7lm (Nesseweg, tussen de President Wilsonweg en Oud Verlaat)
Tel:06-29542643

Het Ambrosiusgilde is de plaatselijke vereniging van imkers voor de regio Rotterdam.

Onze basiscursus is erop gericht voldoende basiskennis en praktijkervaring op te doen, zodat u na afronding zelfstandig kunt imkeren. De cursus bestaat uit totaal 9 theorie lessen die gegeven worden op een woensdagavond in Natuurcentrum de Boshoek in Schiedam. Het praktijkgedeelte bevat 16 lessen die gegeven worden op de lesbijenstand van het Ambrosiusgilde aan de Nesseweg langs de Rotte nabij Oud Verlaat (nabij metro station Hessenplaats). De cursus wordt afgesloten met een uitgebreid schriftelijke examen waarin de theorie en de praktijk getoetst worden. Alle lessen duren gemiddeld 1,5 - 2 uur. Het lesrooster kunt u t.z.t. vinden op de website van het Ambrosiusgilde .

De cursus heeft als doelstelling het bijenvolk te begeleiden in haar ontwikkeling en zoveel mogelijk in haar natuurlijke behoefte te voorzien. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de biologie van een bijenvolk. Hoe meer u begrijpt hoe een bijenvolk functioneert, des te beter kunt u een afweging maken hoe te handelen. Wanneer is het bijvoorbeeld het beste moment om een bijenvolk te splitsen om een zwerm te voorkomen? Uiteraard is het natuurlijker het volk gewoon te laten zwermen, maar de omgeving (buren) heeft daar soms een andere visie over.... Kennis over het bijenvolk zal van u een goede imker maken en dat is waar deze cursus voor staat.

Lokatie:

De theorielessen worden gegeven in Schiedam, in het Natuurcentrum de Boshoek (adres: Bospad 3 - 3121CL - Schiedam). De praktijklessen worden gegeven aan de Lesbijenstand Ambrosiusgilde (Nesseweg, nabij Oud Verlaat)

De kosten:

  • De kosten voor de cursus bedragen € 275,-, dit is exclusief bijenkap, handschoenen en lesboek.Tijdens het cursusjaar ben je het eerste jaar automatisch lid van het Ambrosiusgilde en de NBV.
  • Voor diegenen die alleen het theoretische gedeelte willen volgen bedragen de kosten € 125,-.

Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots