Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 18
Aantal plaatsen beschikbaar: 2
Prijs: € 200
Start datum: 01-02-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:IMKERS ROER- EN LEUDAL
Contactpersoon:Jan Slots <ImkersRoerenLeudal@gmail.com>
Cursuslocatie:Roggelseweg 58 , 6081 NP, Haelen
Tel:0475452190

Meer weten over het boeiende leven van de honingbij of altijd al een droom gehad om een eigen bijenvolk in de tuin te hebben?

Tijdens onze basiscursus leert u gedurende het hele bijenseizoen alle ins en outs over het houden van bijen. Onze twee enthousiasten NBV erkende docenten nemen u mee in de wereld van de honing bij. De cursus bestaat uit 5 theorielessen van 2,5 uur op het Bezoekers centrum Leudal in Haelen, en 10 praktijklessen die verzorgt worden op onze bijenstand op Kasteel Aerwinkel. De cursus is inclusief het lesboek “Bijenhouden, hoe doe je dat” het werkboek “Bijenhouden zo doe je dat”, 1 jaar lidmaatschap van de NBV (Nederlandse bijenhouders Vereniging) en 1 eigen bijenvolk. Daarnaast wordt u voorgesteld aan een bijen mentor. Deze mentor/imker kan naar wens ondersteuning bieden bij het verzorgen van uw eigen bijen.

Tijdens de cursus en ook daarna onderhouden we goed contact middels o.a. een groeps-app. Na het eerste seizoen organiseren we 5 keer per jaar het imkerlokaal, dit is de plek waar beginnende imkers vrijblijvend in contact blijven met de docenten en een team van ervaren imkers. 

Voor vragen kunt u terecht bij de afd. Roer- en Leudal (Jan Slots 0475-452190) of een e-mail sturen naar imkersroerenleudal@gmail.com.

 


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots