Cursus: BasiscursusWachtrij

Aantal plaatsen: 4
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 180,–
Start datum: 17-01-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Eindhoven - St.Ambrosius
Contactpersoon:E Ambrosius <eambrosius@online.nl>
Cursuslocatie:Loostraat 9, 5641 JR, Eindhoven [Tongelre]
Routebeschrijving:achter tuincentrum 'De Collse Waterlelie'
Tel:06 491 244 46

De acht theorielessen worden door een ervaren en erkend bijenteeltleraar in de maanden januari t/m maart in de avonduren gegeven in het ‘Raethuis’ op de BijenBerkt [Berkt 37, 5507LK] te Veldhoven op donderdagavonden van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur.

Daarna heeft de cursist de keuze om de praktijklessen in Veldhoven óf in Eindhoven te volgen. Alle praktijklessen worden gegeven door ervaren praktijkassistenten van betreffende vereniging onder begeleiding van de bijenteeltleraar.

De acht praktijklessen starten in april en duren tot september. De lessen in Veldhoven worden gegeven in de bijenhal van de bijenhoudersvereniging St Ambrosius Veldhoven aan de Berkt 37, 5507Lk in Veldhoven op zaterdagmiddagen: start om 13 uur, duur ongeveer 2 uur. De lessen in Eindhoven worden gegeven in de bijentuin van de imkervereniging St. Ambrosius Eindhoven aan de Loostraat. Deze lessen zijn op zondagochtenden en starten om ±10 uur, duur ook ongeveer 2 uur.

De cursus is inclusief het cursusboek “Bijenhouden, hoe doe je dat?’’ van Friedrich Pohl, het Praktijkhandboek Basiscursus Bijenteelt van de NBV, een uitgebreide syllabus van de lesstof, de NBV brochure Varroabestrijding en koffie of thee op de cursusavonden.

Tijdens de praktijklessen zorgt de cursist zelf voor beschermende kleding.

Deze cursus is onderdeel van het opleidingspakket van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging [NBV]. De NBV is de landelijke vereniging die het houden van honingbijen promoot. Geslaagden krijgen na de cursus het NBV diploma Basiscursus Bijenhouden.

Meld u nu aan!  http://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus/6wwzP04qiw#info

Voor meer informatie:
Willem van Erk, tel 06 30758410, wvanerk@onsbrabantnet.nl

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots