Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 25
Aantal plaatsen beschikbaar: 6
Prijs: € 175,-
Start datum: 01-01-2018
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Bergen op Zoom
Contactpersoon:Jos Bastiaansen (cursusleider), Goof Hagens (secretaris) <bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.com>
Cursuslocatie:Ooitas 3, 4617 LT, Bergen op Zoom
Tel:06 48 9597 85

Basiscursus bijenhouden in Bergen op Zoom

 

Bij voldoende belangstelling wordt in 2018 door onze vereniging weer een Basiscursus bijenhouden gegeven. Deze cursus is bedoeld voor de beginnende imker. Naast de nodige theorielessen krijg je ook diverse praktijklessen om vaardigheden aan te leren zodat je na deze basiscursus in staat bent om zelf bijen te gaan houden.

 

De cursus bestaat uit:

- 7 theorielessen. Deze worden gegeven door een gecertificeerde bijenleraar en beginnen in de loop van januari 2018. In deze lessen krijg je inzicht in het functioneren van een bijenvolk. De hierbij opgedane kennis vormt de basis voor de praktijklessen.

- diverse praktijklessen. Gedurende een heel bijenseizoen krijg je in groepjes van 2 tot 4 cursisten praktijkles die wordt gegeven door een ervaren imker bij zijn bijenstal. De afspraken voor deze praktijklessen worden in onderling overleg gemaakt. Van deze praktijklessen dien je een verslag te maken dat je mentor zal beoordelen. 

- theorie-examen. Bij goed gevolg van dit examen én een voldoende voor het verslag van de praktijklessen, ontvang je een officieel diploma, erkend door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, de NBV.  (Het examen is echter niet verplicht.) Als je geen praktijklessen wil volgen, kun je een certificaat halen mits je met goed gevolg het theore-examen hebt afgelegd.

De kosten van deze basiscursus zijn € 175,-, dat is inclusief het cursusboek.

Bij inschrijving voor de basiscursus wordt je automatisch (én gratis) lid van de NBV, voor de duur van het cursusjaar. Je krijgt dan 6 maal het informatieve en leerzame tijdschrijft 'Bijenhouden'. Na het cursusjaar is er de mogelijkheid (dit is echter niet verplicht) je als betalend lid in te schrijven bij de NBV en lid te worden van onze vereniging.  

 

Nog meer informatie

Kom vrijblijvend langs op de informatieavond over deze cursus; deze wordt gehouden op 9 november 2017 om 19.30 in Wijkcentrum de Bergse Plaat, Ooitas 3 in Bergen op Zoom.

Ook kun je telefonisch meer informatie krijgen van bijenleraar Jos Bastiaansen (06 48 95 97 85) of via email van de secretaris van Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant : bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.com.


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots