Cursus: BasiscursusVol

Aantal plaatsen: 13
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200,00
Start datum: 11-02-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Noord-Holland Noord
Contactpersoon:Marga Lont <malont@quicknet.nl>
Cursuslocatie:Jan Verfailleweg 620, 1783 BW, Den Helder
Routebeschrijving:Natuur- Milieu Educatief Centrum ’De Helderse Vallei’ bij de Donkere Duinen in Den Helder
Tel (1):+31613204193
Tel (2):+31657363422

De Bijenteeltcursus 2019 laat je kennismaken met het leven en ontwikkeling van een bijenvolk en geeft de mogelijkheid om na de cursus zelfstandig bijenvolken te gaan houden.

De cursus wordt gegeven door twee leraren en start met een theoriegedeelte zodat je goed inzicht krijgt in het leven, de ontwikkeling en functioneren van de honingbij in het bijenvolk, de verschillende tussen broed-, honing- en darrenraat  en de voedselvoorraad het gehele jaar rond.   

De cursus start met het leren herkennen van alle individuen die in een bijenvolk aanwezig zijn, zoals de koningin, werksterbijen en de darren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het zwermen; natuurzwermen en kunstzwermen en de vooral de gezondheid van bijenvolk. Met de vergaarde theoretische kennis wordt in onze bijenstal praktijkervaring opgedaan.

De praktijklessen sluiten aan bij de jaarontwikkeling van het bijenvolk en de cursisten volgen deze ontwikkeling door het werken in de bijenvolken. De cursus leert niet alleen het werken met bijenvolken maar ook de gezondheid van de bijen krijgt veel aandacht. De lessen gaan ook over de bijenproducten zoals stuifmeelpollen, propolis, recyclen van de oude raten tot zuivere bijenwas en natuurlijk het oogsten van de honing en daarna het slingeren van de honingramen.

De kosten van de werkboeken voor Theorie en Praktijk zijn bij de prijs inbegrepen.

De cursus sluit af met een theorie-examen en de beoordeling van de praktijklessen waarbij de uitreiking kan volgen  van het officiële diploma van de NBV.

In het jaar dat de cursus wordt gevolgd is het lidmaatschap van de Landelijke Bijenhoudersvereniging de NBV en ook van de Bijenvereniging Noord-Holland-Noord gratis. Evenals het landelijk verenigingsblad "Bijenhouden" van de NBV dat 6 keer per jaar verschijnt. 

U kunt zich nu aanmelden en u ontvangt snel een bevestiging. Begin januari 2019 ontvangt u de uitgebreide informatie over deze basiscursus Bijenteelt.

De theorielessen worden gegeven in Natuur- Milieu Educatief centrum ’De Helderse Vallei’.
Jan Verfailleweg 620 (bij Donkere Duinen) Den Helder en de praktijklessen worden in de BIJENSTAL van de Bijenhoudersvereniging bij Den Helder gegeven.

          

Wilt u meer informatie over de cursus?   rrdvandiessen@gmail.com of  malont@quicknet.nl


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.