Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 14
Prijs: € 195
Start datum: 30-01-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerij Het Groene Woud
Contactpersoon:Eric van Oijen <info@imkerijhetgroenewoud.nl>
Cursuslocatie:Hezelaarse Akkers, 1, 5298 LG, Liempde
Tel:0637454943

Basiscursus bijenhouden bij biologische Imkerij Het Groene Woud, Liempde 2019

 

In 2019 zal er een basiscursus bijenhouden georganiseerd worden bij Imkerij Het Groene Woud in Liempde.  

De basiscursus is bedoeld voor beginnende imkers die nog geen of weinig ervaring hebben met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen het bijenjaar van eind januari t/m september met theorie en praktijklessen.

De eerste les is op 30 januari 2019. De theorie lessen worden gehouden op woensdagavond om 19.30u. De praktijk wordt gehouden op zaterdagmiddag, soms zal er vanaf geweken moeten worden vanwege ontwikkelingen in het bijenvolk. Er geldt een minimum deelname van 8 en maximaal 16 cursisten.

We volgen de basislessen met spaarkasten zoals die horen bij de basiscursus bijenhouden van de NBV. Als extra zal er ook gelegenheid zijn om mee te kijken naar de ontwikkeling van een bijenvolk in een natuurbouwkast.

De basiscursus kost € 195,-. Gedurende de cursus kun je gebruik maken van een leen kap, uiteraard is een eigen kap noodzakelijk zodra je met een eigen volk verder gaat. Overig materiaal dien je aan te schaffen zoals cursusboek, praktijkboek, handschoenen. Gedurende 2018 ben je kosteloos lid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en ontvang je het imkerblad ‘Bijenhouden. Met voldoende resultaat voor de toetsen en deelname aan de lessen ontvang je het NBV diploma.

 

Eric van Oijen, Imkerij Het Groene Woud


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots