Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 13
Prijs: € 170
Start datum: 03-04-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Apeldoorn -UGCHELEN
Contactpersoon:Albert Stoter <basiscursus.bijen@gmail.com>
Cursuslocatie:Veenhuizerweg 147, 7325AK, Apeldoorn
Routebeschrijving:Trainingsruimte en bijenstal bevinden zich aan de achterkant van het huis.
Tel:0651110262

Deze startcursus bestaat inclusief voorafgaande kennismakingsles uit 15 lessen. Na de startcursus weet u ruim voldoende om zelfstandig te kunnen imkeren. Als de omstandigheden (met name de omvang van mijn bijenvolken) het toelaten krijgt u desgewenst vanuit de cursus ook uw eerste bijen. Dit wordt vooraf niet gegarandeerd, maar is sinds m'n start als bijenteeltleraar in 2011 altijd nog gelukt.

De voorafgaande kennismakingsles geeft onder andere alle informatie om te kunnen beslissen of bijenhouden iets voor u is, en is een losse les die ook kan worden gevolgd door mensen die niet in of nabij Apeldoorn wonen (en de basiscursus dus waarschijnlijk op een andere lokatie zullen gaan volgen). Elders op deze website kunt u zich ook (eerst) alleen voor de eerstvolgende kennismakingsles te Apeldoorn opgeven.

De kennismakingsles is wel voorwaardelijk voor het volgen van de startcursus te Apeldoorn. Als u nog geen kennismakingsles heeft gevolgd, volgt daarom na aanmelding voor deze startcursus t.z.t. "automatisch" een uitnodiging voor de eerstvolgende kennismakingsles. Deze kennismakingsles kost dan apart 10 euro, maar deze krijgt u later weer als korting op de startcursus retour.

Na 20 februari 2019 ontvangt u een email met de datums van de lessen. In deze email zal u ook worden gevraagd om uw aanmelding te bevestigen. De datums in het lesplan kunnen u immers niet passen. Pas na bevestiging in reactie op die email ben u definitief voor deze cursus aangemeld.

Eind maart / begin april vervolgen we de startcursus met theorielessen op de woensdagavond. Aansluitend worden de praktijk- en demonstratielessen gegeven op de zaterdagmiddag. De laatste lessen zijn ook weer theorielessen op de zaterdagmiddag.

Als u het NBV Diploma basiscursus bijenteelt wilt halen, dan kunt u na de startcursus ook nog de pluscursus doen met zowel verbreding als verdieping op de stof van de startcursus, gevolgd door een examen. Dit is echter een beslissing die u pas aan het eind van de startcursus hoeft te nemen.

Wellicht tot ziens, en vriendelijke groet, Albert Stoter


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots