Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 14
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 170
Start datum: 18-01-2018
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:St. Ambrosius Veldhoven
Contactpersoon:Willem van Erk <wvanerk@onsbrabantnet.nl>
Cursuslocatie:Berkt 37, 5507LK, Veldhoven
Tel (1):040 2535079
Tel (2):06 30758410

Opzet van de cursus Met succes bijenhouden vereist veel kennis van zaken. Daarom is een goede opleiding onmisbaar. Het is ook niet uit een boekje te leren. U moet de nodige handelingen zelf kunnen oefenen onder leiding van een ervaren imker. Vandaar dat de cursus theorie- en praktijklessen bevat en een heel bijenseizoen duurt.
De acht theorielessen worden door een ervaren en erkend bijenteeltleraar in de maanden februari, maart en begin april in de avonduren gegeven in het ‘Raethuis’ op de BijenBerkt (Berkt 37, 5507LK) te Veldhoven op donderdagavonden van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur.

Daarna heeft de cursist de keuze om de praktijklessen in Veldhoven of in Eindhoven te volgen. Alle praktijklessen worden gegeven door ervaren praktijkassistenten van de betreffende vereniging onder begeleiding van de bijenteeltleraar.

In Veldhoven zijn de acht praktijklessen op zaterdagmiddagen, start om 13 uur, duur ongeveer 2 uur. In Eindhoven zijn de lessen op zondagmorgen, start 10 uur en duur ook ongeeer 2 uur. De acht lessen vinden plaats in de periode van april tot september.

De lessen in Veldhoven worden gegeven in onze nieuwe bijenhal aan de Berkt 37, door ervaren leden van de bijenhoudersvereniging. Als u de cursus met goed gevolg afrondt ontvangt u het diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, de NBV.

Wordt u dan lid van onze vereniging, dan helpen die u met een bijenvolk en het vinden van een geschikte plaats om de bijenkast(en) neer te zetten. De cursuskosten zijn € 170,- , inclusief lesboek en syllabus.
Voor meer informatie:
Willem van Erk, tel 040 2535079, 0630758410 
wvanerk@onsbrabantnet.nl

 

 


Voor deze cursus is een wachtrij

Helaas, de cursus is vol. Door onderstaand formulier in te vullen wordt u toegevoegd aan de wachtrij.
Waneer er een plek vrij komt krijgt de eerste persoon in de wachtrij de mogelijkheid om zich definitief aan te melden voor de cursus.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots