Cursus: BasiscursusVol

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 195
Start datum: 31-01-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerij Het Groene Woud
Contactpersoon:Eric van Oijen <info@imkerijhetgroenewoud.nl>
Cursuslocatie:Onderwijsboulevard 221, 5223 DE, 's Hertogenbosch
Tel:0637454943

Basiscursus bijenhouden HAS 2019

 

In 2019 zal er wederom een basiscursus bijenhouden georganiseerd worden op de HAS in ’s Hertogenbosch. Aan de cursus kan door studenten en docenten deelgenomen worden.

De basiscursus is bedoeld voor beginnende imkers die nog geen of weinig ervaring hebben met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen het bijenjaar van februari t/m oktober met theorie en praktijklessen. De theorie wordt gegeven op de HAS. De praktijk wordt verzorgd in een bijenhal aan de Oosterplas en we gaan ook een keer op bezoek bij Imkerij Het Groene Woud in Liempde o.a. voor de honingoogst.

De eerste les is op donderdag 31 januari 2019. De lessen zullen zoveel als mogelijk gepland worden op donderdag aan het einde van de middag\begin van de avond. Soms zal er vanaf geweken moeten worden vanwege ontwikkelingen in het bijenvolk. 

De basiscursus kost € 195,- , voor studenten van de HAS geldt een korting van € 30,-. Dit is inclusief boek, praktijkwerkboek en bruikleen van een eenvoudige kap. Ook ben je hiervoor gedurende 2019 lid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en ontvang je het imkerblad ‘Bijenhouden. Imkerhandschoenen dien je zelf aan te schaffen, dit kan gezamenlijk geregeld worden in de cursus. Met voldoende resultaat voor de toetsen en deelname aan de lessen ontvang je het NBV diploma.

 

Eric van Oijen, Imkerij Het Groene Woud


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.