Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 220
Start datum: 14-02-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Amstelland
Contactpersoon:Markus Starink <bijencursusamstelveen@gmail.com>
Cursuslocatie:Amstelveen
Tel:0000000000

VOORAANKONDIGING BASISCURSUS 2019

Wil je heel graag leren imkeren, dan is deze basiscursus iets voor jou! De basiscursus is een echte imkercursus waarin je de basisvaardigheden leert om een bijenvolk te verzorgen.  De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 10 praktijklessen en een theorie- en  praktijkexamen. Eerst werk je in de volken van de vereniging. Vanaf half mei heb je je eigen volk.  Bij de praktijklessen zijn praktijkbegeleiders aanwezig zodat je goede ondersteuning krijgt en je uiteindelijk met je eigen bijenvolk naar huis gaat.

Je kunt je aanmelden voor deze cursus waaraan 16 mensen kunnen deelnemen.

Het theoretisch gedeelte wordt gegeven op donderdagavond en begint waarschijnlijk op een donderdagavond, eind februari 2019 om 19.30 uur (exacte datum volgt). De praktijklessen zijn op zaterdag om 10.00 tot 12.30 uur en beginnen begin april. Het examen is begin september. Deelname aan de lessen is verplicht.  

De kosten voor de basiscursus imkeren bedragen rond de € 220 (onder voorbehoud). Dat is inclusief het cursusboek, een bijenvolk en het 1e jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Kosten voor een bijenkast en imkermaterialen (het eerste jaar ongeveer € 450) zijn voor eigen rekening.

Per heden kan je je via de link inschrijven voor de wachtlijst. In november 2018 volgt er nog een informatiebijeenkomst, waarover te zijner tijd bericht volgt. De definitieve aanmelding kan daarna plaatsvinden.

 


Voor deze cursus is een wachtrij

Helaas, de cursus is vol. Door onderstaand formulier in te vullen wordt u toegevoegd aan de wachtrij.
Waneer er een plek vrij komt krijgt de eerste persoon in de wachtrij de mogelijkheid om zich definitief aan te melden voor de cursus.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots