Cursus: Basiscursus

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 1
Prijs: € 225
Start datum: 21-11-2018
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
De Bijenboerderij
Contactpersoon:Aad van der Sijde <info@bijenboerderij.nl>
Cursuslocatie:Strijbeekseweg 62a, 4856AB, Strijbeek
Tel:0765327707

In de basiscursus bijenhouden ligt het accent op het praktisch omgaan met een bijenvolk. Het gaat om praktische kennis en vaardigheden om op een eenvoudige manier bijen te kunnen houden. Daarom bevat de cursus ook 10 praktijklessen.

Naast de praktijklessen worden er ook 6 theorielessen gegeven. In deze lessen wordt inziht gegeven in het functioneren van een bijenvolk en de wijze waarop de imker een bijenvolk kan ondersteunen. 

Alle lessen worden gegeven op de Bijenboerderij. In de praktijklessen wordt gewerkt in een bijenvolk, waarbij de belangrijkste handelingen van de inker in een bijenjaar geoefend worden.

Aan het einde van de cursus wordt het NBV-diploma van de basiscursus uitgereikt, mits door de cursist aan de voorwaarden wordt voldaan. Ook gaat de cursist aan het einde van de cursus met een bijenvolk naar huis voor een goede start van een nieuwe hobby.

In de cursus wordt het theorieboek 'Bijenhouden. Hoe doe je dat?' gebruikt. Ook wordt er bij de praktijklessen het NBV-praktijkwerkboek gebruikt. De kosten van beide boeken zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Meer informatie over de cursus kunt u krijgen bij de Bijenboerderij in Strijbeek (info@bijenboerderij.nl)


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots