Cursus: BasiscursusVol

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200,00
Start datum: 12-02-2019
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Groep:Midden-Brabant
Contactpersoon:Joke van Gils <joke.vangils@home.nl>
Cursuslocatie:Berlicum / Udenhout / Tilburg
Tel:0416 362 325

Bijenhouden is een prachtige hobby. Onze docenten willen u tijdens de basiscursus graag leren hoe met deze boeiende insecten om te gaan.

De basiscursus bestaat uit 17 lessen: zes theorie- en elf praktijklessen. Mari van Iersel geeft de theorielessen in Udenhout. Paul van Doremalen en Marcel Horck geven de praktijklessen in respectievelijk Berlicum en in Tilburg. Of de praktijklessen op beide locaties plaats gaan vinden hangt af van het aantal deelnemers. Wie naar welke praktijklocatie gaat wordt bepaald tijdens de derde theorieles.

De cursus begint op dinsdag 12 februari 2019 om 19:30 uur in het Kruisgebouw aan de Zeshoevenstraat 31 in Udenhout. Er is een omheinde parkeerplaats achter het Kruisgebouw. De eerste drie lessen zijn theorielessen. Daarna volgen de praktijklessen op zaterdag van 13:00-15:00 uur. Als er veel belangstelling voor de cursus is zijn er ook praktijklessen die om 11:00 uur beginnen. Voor het downloaden van de cursusgids: klik op  de cursusgids. In de gids staat uitgebreide informatie over de cursus, zoals een lesrooster met de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, de docenten, de praktijklocaties, enzovoort.

U kunt zich hieronder aanmelden voor de basiscursus. Bij inschrijving krijgt u niet meteen een bevestiging.  Enige tijd na aanmelding ontvangt u per e-mail de factuur. Uitschrijven kan tot 31 januari 2019.

De cursus kost € 200,-. Om aan de praktijklessen deel te kunnen nemen is beschermende kleding verplicht. Beschermende kleding bestaat minimaal uit een bijenkap, de kostprijs is € 10,-. De meeste imkers geven de voorkeur aan een jack dat het gehele bovenlijf bedekt, deze kost ongeveer € 40,-. In de eerste les wordt aandacht besteed aan de benodigde materialen.

 

ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

 

Met vriendelijke groeten,

Joke van Gils; Cursuscoördinator NBV-groep Midden-Brabant


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.