Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 10
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 175
Start datum: 05-03-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:De Immenhof, Dieren e.o.
Contactpersoon:Bart de Coo <bartdecoo@bartdecoo.nl>
Cursuslocatie:Goudakkerstraat 46, 6953 CD, Dieren
Routebeschrijving:Geen primitief gedoe in Dieren, maar een behoorlijk gebouw met een adres, dat overigens op loopafstand ligt van het sneltreinstation.
Tel:0313-427922
NBV Diploma

Waarde cursisten in spe,

Kijkt u eens op bartdecoo.nl om een indruk te krijgen van mij.

Als ik voldoende inschrijvingen krijg - daar reken ik wel op - dan wordt dit de derde keer dat ik de beginnerscursus organiseer. De eerste keer was een succes en de tweede keer is bijna een succes: over enkele weken ronden wij de cursus af met heidehoning persen, een examen met falafel toe, besprenkeld met zelfgemaakte cider. Een flesje mede heb ik geloof ik ook nog wel ergens staan. Het zou wel eens gezellig kunnen gaan worden.

Als u net mijn site heeft zitten bekijken, dan heeft u gelezen dat ik een ervaren imker ben, een redacteur van het NBV-tijdschrift Bijenhouden en leraar Nederlands. Ik druk mij dus makkelijk uit in woord en geschrifte en ik ben zeer gewend om grote groepen mensen toe te spreken en ze nog iets te leren ook. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook didactisch ben ik goed onderlegd. Mijn redacteurschap bezorgt me soms zeer actuele kennis over de laatste wetenschappelijke inzichten.

Ik word graag bijgestaan door Rob Hofland, ook al een zwaar ervaren imker, die tijdens de praktijklessen behoorlijk onmisbaar is. U krijgt allicht geen een-op-eenbegeleiding, maar het komt aardig in de buurt.

Nog meer extraatjes

 • We gebruiken het cursusmateriaal van de NBV en dat is bij de prijs inbegrepen.
 • Ik onderhoud dus een mooie site. Van een antwoord op uw vragen maak ik graag een artikel.
 • De cursus zal gehouden worden in een verenigingsgebouw, met sanitair en verwarming en een overdekte bijenstal.
 • Geen eindeloze aparte theorielessen zonder dat u ooit een bij van dichtbij gezien heeft: alle theorie combineer ik met praktijk.
 • U kunt bij mij goed terecht voor korven en lattenkasten, twee alternatieven voor de 'spaarkast', de bijenkast die het vaakst gebruikt wordt en die ook tijdens deze cursus centraal zal staan.
 • Ik neem weinig cursisten aan. Dat garandeert sfeer en aandacht, denk ik. Trouwens, er passen gewoon geen twintig cursisten in die stal.
 • Rob en ik maken graag mede en cider en wij delen onze geheimen graag met u.
 • Ons verenigingsgebouw beschikt over een aardig bibliotheekje. Noem een bekende titel en de kans is groot dat ik hem zo uit de kast trek voor u.
 • Ik schep jaarlijks veel zwermen. Ik moet er toch wel eentje kunnen missen voor u.
 • Ik reis jaarlijks naar de heide. Dat doet lang niet iedere imker. Wellicht reizen we in het voorjaar nog naar de fruitboomgaard, we zien wel.
 • Ik vlecht mijn eigen bijenkorven.
 • O ja, sinds een paar jaar gieten we onze eigen kunstraat en maken we dompelkaarsen. Kan ik u ook alles over vertellen.
 • Ik vergeet vast nog iets.

Pak en handschoenen zult u zelf moeten aanschaffen. Consult daarover krijgt u bij de eerste bijeenkomst op 5 maart. Dan ga ik u iets vertellen over de geschiedenis van de imkerij en dan gaan we raampjes maken. Natuurlijk keren we even een korf om.

Een paar weken later opent u zelf een kast en staat u met een raam vol krioelende bijen in uw handen!

Tot spoedig!

 

Vriendelijke groeten,

 

Bart de Coo


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.