Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 170
Start datum: 20-01-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Ermelo
Contactpersoon:Gerhard Pape <gerhardpape@gmail.com>
Cursuslocatie:Molenaarsplein 24, 3851 MZ, Ermelo
Routebeschrijving:Parkeren voor de AH. Cursus bij de molen.
Tel (1):0341-558 429
Tel (2):06-5390 2621
NBV Diploma

In Ermelo staat half maart 2021 de Basiscursus Bijenhouden gepland.

Ben je geïnteresseerd in natuur, het houden van bijen, of gewoon geïnteresseerd in bijen? Dit is een cursus om actief aan de slag te gaan met deze fascinerende insecten.

We maken voor het theoretische deel van de cursus gebruik van het nieuwste online lesmateriaal. Begeleiding vindt ook online plaats via Zoom.

De praktijklessen worden gestart zodra dat door RIVM/dhr. Rutte wordt toegestaan. Wanneer we ook beginnen, de praktijk beslaat een vol bijenseizoen/kalenderjaar. Zie verdere beschrijving.

[De cursus bestaat uit vijf lessen theorie over bijen, bloemen, honing, kasten, gereedschappen, enz. enz. 
Theorielessen worden op woensdagavond gegeven in "Het Pakhuis" bij de molen aan de Stationsstraat.]

Na de theorie volgen een tiental praktijklessen waarin je onder andere met grote volken leert om te gaan, hoe zwermen te voorkomen en honing slingeren. Aan het einde van de cursus komen we nog eens bij elkaar om de onderwerpen van het hele seizoen opnieuw met elkaar door te nemen. 

Data worden later vastgesteld.

Tijdens de praktijklessen op vrijdagavond of zaterdagmorgen volgen we de ontwikkelingen in de bijenvolken het hele jaar rond. Van de winteropstelling gaan we naar de bestuiving op het fruit, dan naar de zomer locatie, naar de heide en tenslotte weer naar de winteropstelling. De praktijk bestaat uit demonstratie en zelf doen. Ondanks de zeer zachtaardige bijen wordt beschermende kleding sterk aangeraden. Tijdens de cursus komt dit aan de orde.

Op onze (leer-)bijenstand kunnen alle deelnemers zelf een eigen volk beheren, of een volkje helpen uitgroeien tot een "volwassen" volk. Eerdere cursisten gaven aan dat dit "Het leerzaamste onderdeel van de cursus is".

Na de cursus ben je klaar om je eigen bijenvolk(en) te verzorgen en zeer waarschijnlijk je eigen honing te gaan slingeren. Als extra ondersteuning is er in het voorjaar na de cursus een terugkomdag voor oud-cursisten. Hiervoor kun je vragen stellen of gewenste onderwerpen opgeven.

We gebruiken het NBV cursusboek, samen met het "Handboek Praktijk".

Meer informatie? Bel of mail !


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots