Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225
Start datum: 14-02-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:IMKERS ROER- EN LEUDAL
Contactpersoon:Jan Slots <ImkersRoerenLeudal@gmail.com>
Cursuslocatie:Roggelseweg 58, 6081 NP, Haelen
Tel:0475 497 010
NBV Diploma

Meer weten over het boeiende leven van de honingbij of altijd al een droom gehad om een eigen bijenvolk in de tuin te hebben?

Tijdens onze basiscursus leert u gedurende het hele bijenseizoen alle ins en outs over het houden van bijen. Onze twee enthousiasten NBV erkende docenten nemen u mee in de wereld van de honing bij.

De cursus bestaat uit 5 theorielessen van 2,5 uur op het Bezoekers centrum Leudal in Haelen, en 10 praktijklessen die verzorgt worden op onze bijenstand op Kasteel Aerwinkel. Detheorielessen beginnen  in februari/maart en zijn op donderdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur. De praktijklessen zijn meestal op zaterdagochtend.

In februari 2020 is er een informatieavond. Op die avond wordt het rooster voor de cursus bekend gemaakt.

De cursus is inclusief het lesboek “Bijenhouden, hoe doe je dat” het werkboek “Bijenhouden zo doe je dat”, 1 jaar lidmaatschap van de NBV (Nederlandse bijenhouders Vereniging) en 1 eigen bijenvolk. Daarnaast wordt u voorgesteld aan een bijen mentor. Deze mentor/imker kan naar wens ondersteuning bieden bij het verzorgen van uw eigen bijen.

Tijdens de cursus en ook daarna onderhouden we goed contact middels o.a. een groeps-app.

Voor vragen kunt u terecht bij de afd. Roer- en Leudal (Jan Slots 0475-452190) of een e-mail sturen naar imkersroerenleudal@gmail.com.

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots