Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200
Start datum: 01-01-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Middelbeers - Imkervereniging Sint Ambrosius
Contactpersoon:thijs van den bergh <bergh.thijsvanden@gmail.com>
Cursuslocatie:Doornboomstraat 32, 5091 CB, Middelbeers
Tel:+31615479034
NBV Diploma

In de basis cursus ligt het accent op het opdoen van praktische kennis en vaardigheden om op eenvoudige wijze bijen te kunnen houden. Aan het eind van de cursus kunt u een bijenvolk verzorgen en in leven houden. Echter vergt het een aantal jaren van oefening iom het vak goed onder de knie te krijgen. 

De cursus bestaat uit een 5 theorie en ~10 praktijklessen waarin de essentiele imkertechnische handelingen door het jaar heen zowel in theorie als in de praktijk behandeld zullen worden. Voor deze lessen wordt deelnemers gevraagd bepaalde delen uit het lesboek voor de theorie lessen voor te bereiden. Aanwezigheid gedurende 4/5 en 9/10 van de theorie en praktijklessen respectievelijk is vereist voor het verkrijgen van het basiscursusdiploma. 

Therie lessen worden vroeg in het nieuwe jaar georganiseerd in Middelbeers in ontmoetingscentrum 'Ons Mevrouw' in middelbeers op een maandelijkse vrijdag avond. Praktijklessen vinden plaats 2 wekelijks op de biebult in het bos aan de Kuikseindseweg in Middelbeers naast de firma Mensinck. 

Lesrooster wordt aan gewerkt en wordt zsm hier gepubliceerd of aan deelnemers toegestuurd. 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.