Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250,00
Start datum: 06-02-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Groep:Midden-Brabant
Contactpersoon:Joke van Gils <joke.vangils@home.nl>
Cursuslocatie:Atlasstraat 11b, 5047 RG, Tilburg
Routebeschrijving:De cursus wordt gegeven in het ELHO-bijenhuis. Deze bevindt zich achter de windturbine naast de fabrieksgebouwen van het bedrijf ELHO.
Tel:0652625516
NBV Diploma

Bijenhouden is een prachtige hobby. Onze docenten willen u tijdens de basiscursus graag leren hoe met deze boeiende insecten om te gaan. 

De basiscursus bestaat uit 17 lessen: zes theorie- en elf praktijklessen. Mari van Iersel is de theorie-docent, de Tilburgse stadsimker Marcel Horck geeft de praktijklessen. De cursus wordt gegeven in het ELHO-bijenhuis. Deze bevindt zich achter de windturbine naast de fabrieksgebouwen van het bedrijf ELHO. Het adres is: Atlasstraat 11b, 5047 RG Tilburg.

De theorielessen zijn op zaterdag van 11:00 tot 13.00 uur, de eerste theorieles is op 6 februari 2021. De eerste drie lessen zijn theorielessen. Daarna volgen de praktijklessen ook op zaterdag van 11:00 tot 13.00 uur of van 13:00 tot 15:00 uur.

Voor het downloaden van de cursusgids: klik op cursusgids. In de gids staat uitgebreide informatie over de cursus, zoals een lesrooster met de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, de docenten, de praktijklocaties, enzovoort.

U kunt zich hieronder aanmelden voor deze basiscursus. Bij inschrijving krijgt u niet meteen een bevestiging. Enige tijd na aanmelding ontvangt u per e-mail de factuur. Uitschrijven kan tot 1 februari 2021. De cursus kost € 250,00; dit is inclusief lesmateriaal en (als u dat wenst) krijgt u een bijenvolkje mee.

Om aan de praktijklessen deel te kunnen nemen is beschermende kleding verplicht. Beschermende kleding bestaat minimaal uit een bijenkap, de kostprijs is rond € 10,-. De meeste imkers geven de voorkeur aan een jack dat het gehele bovenlijf bedekt, deze kost ongeveer € 45,-. In de theorielessen wordt aandacht besteed aan de aanschaf van de benodigde materialen.

 

ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

 

Joke van Gils

Cursuscoördinator NBV-groep Midden-Brabant


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.