Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 20
Aantal plaatsen beschikbaar: 7
Prijs: € 225
Start datum: 01-09-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:IMKERS ROER- EN LEUDAL
Contactpersoon:Jan Slots <ImkersRoerenLeudal@gmail.com>
Cursuslocatie:Roggelseweg 58, 6081 NP, Haelen
Tel:0475 593827
NBV Diploma

Meer weten over het boeiende leven van de honingbij of altijd al het idee gehad om een eigen bijenvolk in de tuin te hebben?

Tijdens onze basiscursus leert u gedurende het hele bijenseizoen alle ins en outs over het houden van bijen. Onze twee enthousiasten NBV erkende docenten nemen u mee in de wereld van de honingbij.

De cursus bestaat uit 5 theorielessen van 2,5 uur op het Bezoekers centrum Leudal in Haelen en 10 praktijklessen die verzorgt worden op onze bijenstand op Kasteel Aerwinkel.  De theorielessen beginnen in september en zijn op woensdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur. De praktijklessen zijn meestal op zaterdagochtend. Deze basiscursus wordt afgesloten met een examen en getuigschrift.

We volgen de bijen gedurende één bijenjaar. De cursus loopt van september 2022 t/m juli 2023.

Begin september 2022 is er een informatieavond voor de deelnemers. Op die avond wordt het rooster voor de cursus bekend gemaakt.

De cursus is inclusief het lesboek “Bijenhouden, hoe doe je dat”, het werkboek “Bijenhouden zo doe je dat”, 1 jaar lidmaatschap van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en 1 eigen bijenvolk. Daarnaast wordt u voorgesteld aan een bijen mentor in uw omgeving. Deze mentor/imker kan naar wens ondersteuning bieden bij het verzorgen van uw eigen bijen.

Tijdens de cursus en ook daarna onderhouden we goed contact middels o.a. een groeps-app.

Voor vragen kunt u terecht bij de afd. Roer- en Leudal (Jos Swart 0475-593827) of een e-mail sturen naar imkersroerenleudal@gmail.com 

Kies bij het invullen de bij afdeling:

Roermond e.o. Imkers Roer- en Leudal


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots