Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200
Start datum: 11-01-2022
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Zelfstandig
Contactpersoon:Rob Plomp <info@combijn.eu>
Cursuslocatie:nog te bepalen, 7054AX, Westendorp
Tel (1):+31653692757
Tel (2):+31641264494
NBV Diploma

Basiscursus bijenhouden 2022

Durf jij het aan?

Bijenhouden: durf jij het aan?

Na een ellendig jaar zonder cursus zijn wij blij dat we in januari eindelijk weer kunnen beginnen met een nieuwe cursus bijenhouden. Hopelijk ben jij net zo enthousiast als wij en schrijf je je in voor een cursus bijenhouden bij ons. 

Er is ruimte voor 24 cursisten. De theorie doen we in één grote groep; de praktijk wordt (bij een maximale bezetting) verdeeld in twee groepen.

De theorielessen zijn op dinsdagavond en starten op 11 januari. In 6 tot 7 lessen behandelen we de basiselementen van het bijenhouden. Maar we kijken ook verder dan dat. Wat zijn goede drachtplanten, wat voor kasten zijn er allemaal en hoe zit het nou met die strijd tussen honingbijen en solitaire bijen zijn zomaar wat van die andere onderwerpen.

Na de theorielessen volgen ongeveer 10 praktijklessen. De eerste is eind maart/begin april op een zaterdag. De bijen en het weer bepalen tegen die tijd de precieze datum. Nog een andere les (het vinden van de koningin) is eind april/ begin mei ook op een zaterdag. De andere praktijklessen zijn meestal op een wisselende avond doordeweeks. We proberen dan altijd een beetje rekening te houden met de groepswensen, dus vaste data zijn nog niet aan te geven.

Een goede ondersteuning bij de cursus is het NBV cursusboek. Deze zit niet bij de prijs inbegrepen en kun je zelf aanschaffen bij de NBV. 

Verder zijn wij er een groot voorstander van dat je al tijdens deze cursus een eigen bijenvolk hebt. Zo kun je nog meer ervaring opdoen en kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheid tot vragen stellen aan ons en aan je medecursisten via de groepsapp. Het volk kun je in de loop van het praktijkseizoen aanschaffen.  

Hopelijk tot ziens in januari.

Jacqueline en Rob

www.combijn.eu

 

 

 

 

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots