Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250
Start datum: 09-03-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Imkersvereniging EENSGEZINDHEID Eerbeek e.o.
Contactpersoon:Wouter Schouwstra <imkerwouter@adwo.nl>
Cursuslocatie:6961CW, Eerbeek en Beekbergen
Tel:+31616762115
NBV Diploma

Basiscursus Bijhouden

De Imkersverenigingen Eerbeek https://www.imkersverenigingeerbeek.nl/ en Brummen https://www.imkersverenigingbrummen.nl organiseren in 2021 samen de Basiscursus Bijenhouden. Het cursusprogramma is gebaseerd op de richtlijnen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. https://www.bijenhouders.nl Het doel van de cursus is dat men zich de noodzakelijke theoretische kennis eigen maakt en praktische vaardigheden leert om zelfstandig bijen te kunnen houden.

 

De theorie- en de praktijklessen vinden plaats op de dinsdagavond en/of  dinsdagmiddag. De theorie leesen in 't Sprengenhus te Laag-Soeren en de praktijklessen op de locatie van de leraar te Beekbergen. De theorielessen zijn van 20 uur tot 22 uur. De praktijk wordt gegeven in 2 groepen:15.30 - 17.30 uur en 18 - 20 uur.

 

De basiscursus bestaat uit 20 bijeenkomsten met 7 theorielessen, 13 praktijklessen en een examen.

 

De kosten bedragen € 250,00; inclusief consumpties, examen en het nieuwe losbladige studieboek (naslagwerk) van de NBV. In 2020 ontvang je als cursist gratis het magazine Bijenhouden van de NBV.

 

Tijdig voor aanvang van de cursus zal een informatie bijeenkomst georganiseerd worden waarvoor je na aanmelding voor de cursus nog een uitnodiging ontvangt. Ook ontvang je na aanmelding een digitaal boekje over de honingbij en de lesplanning. Wil je wat meer informatie? Bel dan gerust met de leraar: 0616762115.

 

Over de leraar

 

Wouter Schouwstra is sinds 1983 actief met bijen. Is bevoegd leraar bijenteelt en koninginnenteelt. De afgelopen jaren woonde hij in Boskoop waar hij cursussen heeft verzorgd en ook voorzitter was van de Imkersvereniging Groene Hart. http://www.imkersvereniginggroenehart.nl Ook was hij meerdere jaren bestuurslid van de NBV Regelmatig geeft hij ook les in bijenhouden in ontwikkelingslanden. Zelf verzorgt hij ongeveer 35 bijenvolken. Sinds begin 2017 woont hij in Beekbergen. Dank zij zijn grote ervaring als imker en leraar kun je niet alleen rekenen op een degelijke opleiding maar ook op gezellige sfeer.

Met vriendelijke groet,

Wouter Schouwstra

Imker Wouter
Koningsweg 14
7361 TB Beekbergen
M +31616762115
E imkerwouter@adwo.nl

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots