Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 6
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250,00
Start datum: 13-02-2021
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Groep:Midden-Brabant
Contactpersoon:JEM van Gils <joke.vangils@home.nl>
Cursuslocatie:Laan van Seldensate nr. 2, 5258 VD , Berlicum
Routebeschrijving:• Vanuit ’s-Hertogenbosch (N279): Rijdt langs de Zuid-Willemsvaart tot de afslag Middelrode. Bij de verkeerslichten linksaf, na 100 meter weer linksaf; Assendelftseweg. Na ongeveer 200 meter bij de bocht ziet u een ijzeren poort. Loop door de poort naar het poortgebouw waar het verenigingsgebouw en de bijenstand zijn gevestigd. • Vanuit Berlicum (rotonde Mercuriusplein): Rijdt richting Heeswijk-Dinther. Bij de derde rotonde rechtsaf, Pastoor Verlindenstraat. Na ongeveer na 400 meter rechtsaf; Assendelftseweg. Daarna zoals hiervoor beschreven.
Tel:0652625516
NBV Diploma

Bijenhouden is een prachtige hobby. Onze docenten willen u tijdens de basiscursus graag leren hoe met deze boeiende insecten om te gaan.

De basiscursus bestaat uit 17 lessen: zes theorie- en elf praktijklessen. De lessen worden gegeven in Berlicum, daar is plaats voor maximaal tien cursisten. Als er meer belangstellenden zijn dan komen zij in een wachtrij en zullen we voor hen een oplossing zoeken op een andere locatie.

Mari van Iersel geeft de theorielessen en Paul van Doremalen geeft de praktijklessen. De cursisten krijgen  theorieles in het Verenigingsgebouw Seldensate (dit is een poortgebouw) van de Bijenhoudersvereniging Ambrosius Berlicum. De praktijklessen zijn op de bijenstand bij het verenigingsgebouw. De meeste lessen zijn op zaterdag van 11:00-13:00 uur.

Voor het downloaden van de cursusgids: klik op cursusgids. In de gids staat uitgebreide informatie over de cursus, zoals een lesrooster met de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, de contactgegevens van de docenten en het diploma.

U kunt zich hieronder aanmelden voor deze basiscursus. Bij inschrijving krijgt u niet meteen een bevestiging. Enige tijd na aanmelding ontvangt u per e-mail de factuur. Uitschrijven kan tot 1 februari 2021. De cursus kost € 250,00; dit is inclusief lesmateriaal en (als u dat wenst) krijgt u een bijenvolkje mee.

Om aan de praktijklessen deel te kunnen nemen is beschermende kleding verplicht. Beschermende kleding bestaat minimaal uit een bijenkap, de kostprijs is rond € 10,-. De meeste imkers geven de voorkeur aan een jack dat het gehele bovenlijf bedekt, deze kost ongeveer € 45,-. In de theorielessen wordt aandacht besteed aan de benodigde materialen.

 ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

Met vriendelijke groeten,

Joke van Gils

Cursuscoördinator NBV-groep Midden-Brabant


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.