Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200,00
Start datum: 13-02-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Groep:Midden-Brabant
Contactpersoon:Joke van Gils <joke.vangils@home.nl>
Cursuslocatie:Atlasstraat 11b, 5047 RG , Tilburg
Routebeschrijving:De bijenstand bevindt zich nabij de windturbine achter de fabrieksgebouwen van het bedrijf ELHO.
Tel:0652625516
NBV Diploma

Bijenhouden is een prachtige hobby. Onze docenten willen u tijdens de basiscursus graag leren hoe met deze boeiende insecten om te gaan.

De basiscursus bestaat uit 17 lessen: zes theorie- en elf praktijklessen. Mari van Iersel geeft de theorielessen in Udenhout. Marcel Horck geeft de praktijklessen in Tilburg. 

De cursus begint op donderdag 13 februari 2020 om 19:30 uur in het Kruisgebouw aan de Zeshoevenstraat 31, 5071 BM Udenhout. De eerste drie lessen zijn theorielessen. Daarna volgen de praktijklessen in Tilburg op zaterdag van 13:00-15:00 uur. Als er veel belangstelling voor de cursus is zijn er ook praktijklessen die om 11:00 uur beginnen. Het adres van de bijenstand is: Atlasstraat 11b, 5047 RG Tilburg. 

Voor het downloaden van de cursusgids: klik op cursusgids. In de gids staat uitgebreide informatie over de cursus, zoals een lesrooster met de data en tijdstippen waarop les wordt gegeven, de docenten, de praktijklocaties, enzovoort.

U kunt zich hieronder aanmelden voor de basiscursus. Bij inschrijving krijgt u niet meteen een bevestiging. Enige tijd na aanmelding ontvangt u per e-mail de factuur. Uitschrijven kan tot 1 februari 2020.

De cursus kost € 200,-. Daarbij komen de kosten van het lesmateriaal voor de theorielessen. Dit lesmateriaal is bij aanvang van de cursus beschikbaar tegen een kostprijs van ± € 20,-. Om aan de praktijklessen deel te kunnen nemen is beschermende kleding verplicht. Beschermende kleding bestaat minimaal uit een bijenkap, de kostprijs is € 10,-. De meeste imkers geven de voorkeur aan een jack dat het gehele bovenlijf bedekt, deze kost ongeveer € 40,-. In de eerste les wordt aandacht besteed aan de benodigde materialen.

 ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

Met vriendelijke groeten,

Joke van Gils

Cursuscoördinator NBV-groep Midden-Brabant


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.