Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 14
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225
Start datum: 06-01-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Veluwezoom - Ede
Contactpersoon:Rob Plomp <info@combijn.eu>
Cursuslocatie:Bennekom
Tel (1):0031653692757
Tel (2):0641264494
NBV Diploma

Basiscursus Bijenhouden.

Alle aspecten, in theorie en praktijk, om zelfstandig bijen te gaan houden, komen aan bod. We starten met 8 avonden theorie op de maandagavonden op de proefboerderij Droevendaal aan de Kielekampsteeg in Wageningen. Vanaf eind maart, begin april beginnen de praktijklessen. Afhankelijk van het weer en de toestand van het bijenvolk varieert de intensiteit van de praktijklessen. Rondom de (kunst)zwermtijd besteden we meer tijd dan later in het jaar. Enkele lessen zijn op een zaterdag. De voorkeur gaat verder uit naar een doordeweekse avond (afhankelijk van het weer).

Met een app is er veel onderling contact en uitwisseling van ervaringen. Bij een zwermmelding ben je onmiddelijk op de hoogte. Zo mogelijk kun je daar bij zijn.

Naast de traditionele wijze van bijenhouden is er ook ruimschoots aandacht voor het houden van bijen in andere bijenkasten (lattenkast), solitaire bijen en biodiversiteit. 

De prijs is exclusief boek en praktijkhandleiding maar inclusief een bijenvolk (zwerm of kunstzwerm). 

De cursus wordt georganiseerd vanuit de afdeling Veluwezoom (zie ook www.bijenhoudersverenigingveluwezoomede.nl)

Deze fusievereniging van Ede en Bennekom heeft nu meer dan 100 leden en beheert inmiddels 6 verenigingsstallen waar dan ook altijd wel een plekje is.

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots