Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 6
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 0,00
Start datum: 01-02-2020
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Nietap
Contactpersoon:Simon Hofstra <simonsbijen@gmail.com>
Cursuslocatie:De Stoeken, 22, 9367RD, De Wilp
Tel:0637609487
NBV Diploma

Let op: Inschrijving alleen op uitnodiging! Niet genodigden worden geweigerd. (Cursus gesloten)

Na de kennismakingscursus enthousiast geworden over het zelf houden van bijen? Of zoveel interesse dat een basiscursus vanzelfsprekend is? De NBV Afdeling Nietap organiseert ook in 2019 de basiscursus bijenhouden!

De cursus bestaat uit een 5 tal theorielessen, een 10-tal praktijkbijeenkomsten, het gehele bijenjaar rond en een afsluitend examen. De cursusdagen worden in onderling overleg afgesproken. De theorielessen beginnen om 19:30 en eindigen om ca 21:30. De prijs van de cursus wordt ook aangepast aan de persoonlijke omstandigheden.

Theorie: 

- Geschiedenis en opbouw bijenvolk

- Anatomie van de bij

- volk in een kast en opbouw van dit volk, gereedschap

- vermenigvuldigen en kasten

- bijenziekten en varroa

- inwinteren

De praktijk zal het jaar van de bij volgen.

De cursus geeft voldoende kennis om zelfstandig een klein aantal bijenvolken te beheren, de nodige ingrepen te kunnen uitvoeren om de bijen te behouden. Tijdens de cursus wordt een bijenvolk beschikbaar gesteld om mee te oefenen.

Geleerd wordt het omgaan met bijen, met imkermateriaal, zieken en problemen in het bijenvolk herkennen en oplossen. Ook de produkten van bijen en de verwerking hiervan komen aan de orde, zeker niet het minst leuke deel!

Zowel de theorie als de praktijk wordt gegeven in De Wilp. Het afsluitende examen is een erkend diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. 

Inschrijven voor de cursus geeft recht op een jaar lang lidmaatschap van de Nederlande Bijenhouders Vereniging en het maandblad " bijenhouden". 

In de loop van de cursus is er een mogelijkheid om een bijenvolk van de vereniging of een van de leden over te nemen. In dat geval zal je de nodige gereedschappen ook zelf moeten aanschaffen, dat is niet bij de cursus inbegrepen.


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.